Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 oktober 2014

Målvaktsfrågan just nu

Idag blev det klart att U19´s målvakt Sulejmen Sarajlic (f 1995) lämnar föreningen efter sina tre juniorår hos oss. Sulle var en viktig anledning till att ett ungt U19-lag kunde bli svenska juniormästare ifjol och han har även vikarierat på A-lagets avbytarbänk vid några tillfällen de senaste åren när antingen John Alvbåge eller Marcus Sandberg har varit skadade.

Att slå sig fram som ung målvakt är dock inte lätt och redan i november ifjol funderade jag över om Blåvitt hade en målvakt för mycket i sin organisation för att kunna erbjuda rimligt med speltid. I april i år blev jag ännu mer fundersam när Blåvitt testade Ludvig Bergström istället för att satsa på Sulle och sedan i somras har han dessvärre varit skadad i flera månader. Det är bara att önska Sulle lycka till framöver och hoppas att han kanske kommer tillbaka till Blåvitt en dag som en färdig förstemålvakt.

Om man tittar på våra övriga målvakter så har John Alvbåge ett år kvar på kontraktet medan Marcus Sandberg har ett utgående kontrakt i år. Den stora frågan är om Marcus vill förlänga sitt kontrakt eller om han vill gå vidare till nåt annat lag för att kunna bli förstemålvakt. Marcus är tillräckligt bra för att vara allsvensk förstemålvakt så jag tror att sannolikheten är stor att han kommer att lämna Blåvitt efter den här säsongen. Det skulle i så fall att innebära att John blir en mera uttalad förstemålvakt under 2015 och att man kommer att värva in en mera uttalad andremålvakt.

Jag har i olika inlägg de senaste veckorna funderat kring tre av fyra lagdelar inför 2015 och fått ihop 2 målvakter, 8 försvarare och 4-5 innermittfältare. Inom kort ska jag skriva om de 7 anfallare/yttrar som jag vill se för att få ihop en trupp på totalt 21-22 spelare till kommande säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar