Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 13 oktober 2014

Speltid och matchkrock

Imorgon spelar U21-laget en avgörande match mot Mjällby i U21 Allsvenskans slutspel och en seger i den matchen är absolut nödvändigt för att ha en fortsatt chans att nå SM-finalen i U21-serien.

1. Mjällby             4 +12 9p
2. IFK Göteborg  4   +2 6p
3. Djurgården      4   -4 6 p

Två ungdomsspelare som har fått mycket speltid i både U19 och U21 i år är Billy Nordström och Karl Bohm som båda två så sent som i söndags gjorde 90 minuter mot Trollhättan i U19 Allsvenskan. Nu är de med i startelvan imorgon igen och de har flera gånger det här året visat att de fixar två fulla matcher i veckan utan större problem. Det är något som även märks om man tittar på U19-truppens totala speltid i år där dessa båda ligger i topp:
1. Billy Nordström 4196 min / 52 matcher (mest speltid även i fjol med 5051 min)
2. Karl Bohm 3915 min / 53 matcher
3. Ronni Mleczkovich 3801 min / 66 matcher
4. Patrik Karlsson Lagemyr 3510 min / 51 matcher
5. Victor Edvardsen 3346 min / 56 matcher

På söndag har vårt fantastiska svenska fotbollsförbund lyckats konstruera en sportslig utmaning för den blåvita ungdomsfotbollen när den avgörande sista omgången av U19 Allsvenskan spelas samtidigt som Blåvitts allsvenska match. Blåvitts U19-lag måste ta poäng i sin match för att nå SM-slutspelet och lagets tränare Alf Westerberg kommenterar matchkrocken så här:
- Det är synnerligen trist att det blir så här. U19 Allsvenskan läggs ju i sin helhet i början av februari medan de allsvenska omgångarna spikas först med åtta veckors varsel så man kan inte parera det här. Vi hade faktiskt en sådan krock när A-laget mötte Gefle och U19 mötte Landskrona men då kunde vi få med Landskrona på en flytt till lördagen. Nu är det den sista omgången och matcherna i U19 Allsvenskan ska gå samtidigt.

Den stora utmaningen uppstår om A-laget inte får ihop en hel trupp på söndag (Jakob Johansson är avstängd och Patrick Dyrestam troligen borta med skada) och behöver spelare från U19-truppen till avbytarbänken, där Billy Nordström och Karl Bohm då är de naturliga kandidaterna. Vårt U19-lag, som redan är tungt drabbade av skador och avstängningar, riskerar i det läget att bli ännu mer åderlåtna i årets hittills viktigaste match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar