Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 23 oktober 2014

U19 Allsvenskan: Brommapojkarna borta

Redan idag tog U19-truppen bussen upp till Stockholm för att ladda inför morgondagens semifinal mot Brommapojkarna i U19 Allsvenskans slutspel. Man åker upp med ett starkt självförtroende efter en väl genomförd säsong hittills i både U19 och U21-sammanhang. Lite extra roligt är det att föreningen har uppmärksammat matchen med både en införrapport och en intervju med en av lagets mer tongivande spelare under året.Precis som Karl säger i intervjun ovan så är nycklarna till matchen att sätta ett kompakt försvarsspel och att ha ett rappt och effektivt omställningsspel. Det som kanske stör uppladdningen lite är de många skadorna där Sulejmen Sarajlic, Linus Dahl, Billhall Titi, Alexander Leksell, Oskar Kindlund och Damon Kavousi inte finns tillgängliga och där det fortfarande är ett litet frågetecken kring Patrick Dyrestams medverkan. Jag tror dock att han kan spela och då kan en startelva kanske se ut så här imorgon.

Cavar
Andersson - Dyrestam - Nordström - Zanjanchi
Bohm - Zivkovic - Saltagic - Jansson
Lagemyr
Edvardsen

Trots nämnda skador så kommer Blåvitt att starta med ett starkt lag imorgon med mycket kvalitet och erfarenhet. En spelare i startelvan ovan är redan med i A-truppen, två till hoppas jag ska bli uppflyttade i år, flera tränar emellanåt med A-truppen, de flesta har provat på U21-spel under året och sex av spelarna deltog i förra årets SM-final som man vann. Så här i slutspelsfasen är det viktigaste att kunna pressa fram en hög högstanivå i varje match och jag vet att våra spelare kommer att göra allt för att guldet ska stanna kvar i Göteborg!

Efter att hittills ha sett 26 matcher i U19 och U21-sammanhang under året är det naturligtvis lite frustrerande att inte kunna se morgondagens viktiga match men så var det ju även i fjol. Om Blåvitt vinner sin semifinal imorgon finns det fortfarande en chans att finalen kan spelas i Göteborg om Häcken vinner den andra semifinalen mot Djurgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar