Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 november 2014

90-talisterna visade vägen

Äntligen lyckades Spurs vinna en hemmamatch efter att idag ha vänt 0-1 till 2-1 mot Everton!  Man klättrar nu upp till en sjundeplats i tabellen och är endast två poäng ifrån den åtråvärda Champions League-platsen. Men det återstår ju 25 omgångar att spela så det finns ingen anledning att jubla för mycket ännu.

Jublande glad var dock Soldado som gjorde segermålet på övertid i första halvlek. Han har ju inte gjort mål i Premier League sedan i mars månad så det här målet var grymt efterlängtat. Han bidrar mycket till lagets spel i matcherna men framför mål har det varit som förgjort för honom hittills. Jag tar inte ut något i förskott men visst vore det kul om det kunde lossna för honom nu. Utöver Soldado var det främst 90-talisterna som visade vägen idag - Mason (1991) och Bentaleb (1994) bildade ett stabilt och passningssäkert innermittfältspar, Eriksen (1992) satte 1-1 målet och Kane (1993) var med och skapade båda målen idag.

Det börjar se lite ljusare ut nu även om det är svårt att bedöma om detta är en bestående förbättring. Spurs spelade sex matcher under november månad och vann fem av dem med uddamålet och förlorade bara en match, även den med uddamålet. Spurs spelar med lite för små marginaler för att jag ska vara helt nöjd och nu väntar en decembermånad där hela åtta matcher ska spelas. Redan på onsdag är det dags för en rysare mot Chelsea på Stamford Bridge och jag hoppas att Spurs kan bjuda på en överraskning i den matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar