Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 5 november 2014

Asteras Tripolis borta

Fjärde gruppspelsmatchen i Europa League spelas imorgon och Spurs befinner sig i södra Grekland. Spurs vann hemmamatchen mot grekerna häromveckan med 5-1 men det betyder bara att grekerna är desto mer revanschsugna imorgon. För trots de stora siffrorna så var inte Asteras så dåliga i den förra matchen och det betyder att Spurs måste ta morgondagens match på allvar och ställa upp med ett starkt lag. Vid seger imorgon kan man säkra avancemanget till slutspelet i nästa hemmamatch mot Partizan medan man vid förlust riskerar att missa slutspelet helt.


Trots att flera tunga spelare (Lloris, Kaboul, Adebayour m fl) har stannat hemma i London så har Spurs ändå en stark trupp på plats. Det finns många alternativa sätt att formera offensiven och jag tror att man kan fixa en nödvändig seger imorgon. Soldado är ofta delaktig i spelet men gör tyvärr alldeles för få mål som anfallare men som tur är så har 1993:an Harry Kane bara blivit bättre och bättre det senaste året.

Kane anslöt till Spurs ungdomsverksamhet som 16-åring under 2009 och har sedan dess kämpat hårt för att ta en plats i A-truppen och startelvan. Under åren 2011-2013 var han utlånad till Leyton Orient, Millwall. Norwich och Leicester och först därefter fick han en permanent plats i A-truppen. Just nu är han den forward i Spurs som gör flest mål (nio mål hittills denna säsong) och i helgen avgjorde han ligamatchen mot Aston Villa med en frispark i 90:e minuten. Än så länge så använder Pochettino honom i första hand som startspelare i cuperna och inhoppare i ligan men det är många som tycker att man borde spela honom mer i ligan eftersom Adebayor och Soldado är så formsvaga (bara två mål vardera denna säsong) .

Vorm
Dier - Fazio - Vertonghen - Davies
Dembele - Stambouli
Lamela - Kane - Townsend
Soldado

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar