Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 12 november 2014

Blåvitt slarvar med kommunikationen

Så här i väntans tider tills ny tränare och nya spelare presenteras så kan man ägna sin tid åt några mindre detaljfrågor. Och just nu har jag t ex bestämt mig för att Blåvitt slarvar med sin kommunikation.

Att följa ett fotbollslag handlar väldigt mycket om nyfikenhet. Alla supportrar är otroligt nyfikna på spelsystem, startelvor, spelares form, vad som händer på träningarna, ungdomslagets talanger, spelares skador mm och allt annat som försiggår innanför Kamratgårdens väggar. Och det finns ingenting som intresserar oss så mycket som transferfrågor - spelare in, spelare ut och kontraktsförlängningar.

När det gäller mitt kära vänsterprassel i England så har man en mycket tydlig strategi kring sin kommunikation och man skulle ALDRIG tillåta en kvällsblaska att vara först med att förmedla nyheten kring en spelare som är köpt eller såld. På Tottenham Hotspurs hemsida börjar en nyhet kring en värvad spelare ALLTID med de magiska och efterlängtade orden We are delighted to announce that we have completed the transfer of... och en nyhet kring en spelare som har lämnat avslutas ALLTID med orden We wish XX every success for the future. Just det sistnämnda, att tacka spelaren för tiden i klubben, är dessutom riktigt bra personalpolitik.

När det gäller några av IFK Göteborgs senaste meddelanden på hemsidan kring spelare och ledare som har lämnat så har de en hel del att önska när det gäller både kvalitet och tajming. När det gäller Mikael Stahre så var Blåvitt definitivt först med meddelandet men när det gäller spelarna Hampus Zackrisson, Kenneth Zohore och Diego Calvo så var det känt sedan länge på nätet att spelaren skulle lämna, t ex genom att Mats Gren hade kommunicerat det till media före det var utlagt på hemsidan. Jag tycker dessutom att dessa meddelanden är ojämna i sin kvalitet där man tackar Zohore för hans (korta...) tid i klubben och önskar honom lycka till framöver men ingen av de övriga. I mina ögon förtjänar en tränare som lämnar oss efter tre år åtminstone ett stort tack!

IFK Göteborg sitter inne med mycket värdefull information som man "äger" och styr över när och hur den ska kommuniceras ut. Genom att använda den här informationen på ett smart sätt kan man öka intresset och engagemanget runt föreningen, i synnerhet under den här tiden på året när informationsflödet är lite lägre. Att planlöst skänka bort den här informationen till kvällspressen eller över huvud taget missa att kommunicera ut den tycker jag är slarvigt och kanske även en ekonomisk förlust. Lek med tanken att Blåvitt skulle lova sina sponsorer och årskortsinnehavare under 2015 att man skulle få pressmeddelanden kring spelartransfers (köp, försäljning och kontraktsförlängningar) utmailade en halvtimme före de läggs ut på hemsidan - skulle det vara en attraktiv förmån?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar