Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 28 november 2014

Ceterum censeo Prioritet Finans esse delendam

För varje dag som går så ökar min övertygelse att Blåvitt aktivt måste söka efter en ny stjärnsponsor till 2015.

Att Nisse Wiberg genom åren har blivit allt mer konfrontativ i sin mediakommunikation gentemot Blåvitt har nog inte undgått någon. Från att 2012 "bara" ha haft synpunkter om Tobias Sanas transfer så har han därefter flyttat fram positionerna hela tiden och har haft offentliga åsikter om valet av styrelseordförande, klubbdirektör, sportchef, spelartaktik och tränare. Att Blåvitt faktiskt håller honom borta från direkt inflytande gör honom bara mer aggressiv i media för varje gång.

Alla former av varaktiga och långsiktiga samarbeten och affärskontakter bygger på att båda parter vårdar relationen lika ömt. När man behöver kommunicera så pratar man direkt MED varandra och absolut inte OM varandra i media. Blåvitt har skött det här samarbetet exemplariskt under de här fyra åren och varit proffsiga i all kommunikation medan Nisse bedriver rovdrift på Blåvitt i varenda mediakontakt och aktivt skadar vår förening.

Att som nu i veckan nedlåtande säga att han minsann har gått hem i halvtid vid fyra hemmamatcher med Blåvitt och samtidigt berätta hur överlycklig han är att få gulla med stockholmslagen är för mig oförlåtligt. Istället för att vi passivt ska sitta och lyssna på Nisses återkommande tomma hot om att han kan lämna oss så borde vi aktivt välja att lämna honom nu när avtalet går ut vid årsskiftet. Om IFK Göteborgs styrelse arbetar för föreningens bästa så har man förhoppningsvis också insett att det är dags att byta stjärnsponsor och jag vet att det finns enskilda ledamöter i styrelsen som vill avbryta samarbetet med Prioritet Finans omedelbart.

Det är dags att säga tack och adjö till den här mannen nu vid årsskiftet. Det är naturligtvis ett ekonomiskt vågspel att stå utan stjärnsponsor ett tag men jag är övertygad om att det finns andra sponsorer som Blåvitt kan bygga varaktiga och ömsesidigt fruktbara relationer med. För även om pengar är mycket viktigt inom fotbollen idag så finns det fortfarande situationer när man inte enbart bör lyssna på pengarna.

2 kommentarer:

  1. Håller helt med vad som skrivs och den häxjakt han har drivit nästan hela säsongen har förmodligen skadat föreningen mer än vad miljonerna gjort gott

    SvaraRadera