Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 3 november 2014

Ett stort tack!

Idag blev det klart att Mikael Stahre får sluta som tränare i IFK Göteborg. Att detta kom mycket överraskande för många symboliseras av att Micke fick beskedet så sent som kl 8 i morse och spelartruppen fick informationen bara en stund senare.

Men det råder inget tvivel om att beslutet att avskeda Micke togs långt tidigare än så. Under sommaren och förhösten var det mycket turbulens kring Blåvitt med svaga resultat i både Allsvenskan och Europa League och även om det förbättrades väsentligt under hösten så var skadan redan skedd. Blåvitt var aldrig på allvar med i årets guldstrid och höstens starka upphämtning till en andraplats i tabellen var bara kosmetika. Själv tappade jag mycket av mitt förtroende i början av augusti även om en hel del av det har återbyggts under hösten.

Mats Gren är djärv som har fattat det här beslutet och sannolikt har han redan en ny tränare färdig sedan länge. Huruvida detta är ett bra beslut eller inte vill jag inte uttala mig om tills jag vet vem denna nya tränare är. Att byta tränare är inget självändamål utan det måste finnas ett bättre alternativ och då blir genast listan med lämpliga tränarnamn mycket kortare.

Att det här beslutet även kostar IFK Göteborg en del pengar bör man notera i sammanhanget. Utifrån Mickes lön så kostar ett års avgångsvederlag drygt 1,6 mkr i lön och sociala avgifter. Om man till detta lägger till den signon som en ny tränare kan kräva så kostar detta tränarbyte sannolikt en bit över 2 mkr totalt. Jag hoppas det är väl investerade pengar och jag har tidigare under hösten noterat här på bloggen att Blåvitt har ekonomiska förutsättningar för detta i år.

Mikael Stahres höjdpunkt i IFK Göteborg på guldtåget hem från cupfinalen 2013.
Jag har på många sätt verkligen uppskattat Micke som tränare för Blåvitt där hans entusiasm och energi har varit en inspiration och där hans professionella inställning till sitt uppdrag har vunnit stor respekt. Med sin historia lyckades han kanske aldrig vinna fansens ovillkorliga kärlek men ingen kan någonsin tvivla på hans engagemang och vilja att vinna. Även i avskedets stund på presskonferensen på O`Learys var han storsint och talade bara väl om vår förening.

Ett stort tack för din tid hos IFK Göteborg, Micke, och lycka till framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar