Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 november 2014

Everton hemma

Spurs har hittills spelat sex hemmamatcher i ligan och har förlorat hela fyra stycken, flera av dem mot riktigt svagt motstånd. I dagens hemmamatch mot Everton hade det verkligen behövts en seger för att få ett slut på årets dystra hemmafacit och samtidigt hänga med på den övre halvan av tabellen.

Den senaste veckan har handlat mycket om ryktena att Adebayor, Capoue och lagkapten Kaboul har hamnat i onåd efter att ha startat ett bråk mot några av de yngre spelarna i laget, däribland Kane. Att de rapporteras vara skadade är ett svepskäl då de istället är avstängda internt på obestämd tid och några av dem förväntas även bli sålda i vinter. Hur mycket sanning som ligger i detta kan jag inte bedöma ännu men varken Adebayor eller Kaboul har bidragit särskilt mycket till lagets spel under hösten så jag saknar dem inte så mycket.

Istället sätter vi just nu det mesta hoppet till lagets yngre spelare där det bland annat är Mason och Kane som visar mest hjärta under matcherna. Om bara nyckelspelare som t ex Vertonghen, Dembele och Soldado kunde förbättra sin form så skulle kanske Spurs kunna återfå en stadga i laget som har saknats nu under hösten. Det hade dessutom behövts en general på plan som kunde leda spelarna under match - den som fyller rollen mest just nu är Lloris men som målvakt är det ju svårare att få fullt genomslag över hela planen.

Lloris
Dier - Fazio - Vertonghen - Davies
Dembele - Mason
Lamela - Soldado - Eriksen
Kane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar