Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 2 november 2014

Should I stay or should I go?

Spekulationerna kring vilka spelare som kommer att ingå i Blåvitts trupp till 2015 går på högvarv just nu och många av medias intervjufrågor igår gick på detta tema. Såväl May Mahlangu, Jakob Johansson, Gustav Engvall, Lasse Vibe och Philip Haglund fick frågor om sin framtid så långt som jag har hunnit läsa ikapp hittills men säkert ställdes frågan även till t ex Markus Sandberg. Och visst hällde Kjetils nattliga tweet lite extra bränsle på transferbrasan men det är ju svårt att veta hur mycket allvar eller fyllesnack det låg i den (nu är tweeten dessutom bortplockad).

Det ligger i Mats Grens intresse att få ett avslut på spekulationerna och osäkerheten så snart som möjligt, dels blir allt det här surret en energitjuv i arbetet och dels så måste man hinna rekrytera ersättare. Jag tror att målbilden är att försöka ha en färdig trupp till det första träningslägret i januari och då gäller det att vara aktiv på transfermarknaden den närmaste tiden. En nackdel för Mats är dock att vissa spelare medvetet har dragit ut på sina besked för att hålla alla dörrar öppna och jag kan förstå att han blir lite frustrerad över detta spel för gallerierna.

Jag har själv en teori vilka förändringar som kommer att ske i vinter och ser framför mig en trupp på 21-22 spelare till nästa år. Nedan har jag rödmarkerat de förändringar som jag tror/hoppas/vet kommer att ske i vinter.

Målvakter
John Alvbåge
Ersättare efter Markus Sandberg rekryteras

Försvarare
Emil Salomonsson
Adam Johansson
Mattias Bjärsmyr
Tom Pettersson
Hjalmar Jonsson får förlängt kontrakt
Patrick Dyrestam
Haitam Aleesami
Billy Nordström får kontrakt

Innermittfältare
Ersättare efter May Mahlangu rekryteras
Ersättare efter Jakob Johansson rekryteras

Gustav Svensson
Joel Allansson

Anfallare och yttrar
Lasse Vibe
Gustav Engvall
Tobias Hysén eller liknande spelartyp rekryteras
Mikael Boman
Martin Smedberg Dalence
Sören Rieks
Karl Bohm får kontrakt

Att Kenneth Zohore och Diego Calvo lämnar är väl ganska klart och det finns inte mycket som talar för att varken Nordin Gerzic, Daniel Sobralense eller Malick Mané kommer att spela i Blåvitt nästa år. Jag har dock fortfarande lite svårt att bestämma mig för om Philip Haglund kanske kan få plats i pusslet på innermittfältet.

6 kommentarer:

 1. Tror att du är rätt på i det mesta. Själv tror jag fortfarande att JJ stannar. Med tanke på det starka spelet från Vibe och Engvall och att Boman ansluter, så tror jag inte det blir något ytterligare tillskott av anfallare på högsta nivå. Däremot ytterligare en ytter av klass. Tror på Måns Söderquist från Kalmar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Söderquist och Ulvestad är ju några av de namn det har viskats mest kring de senaste veckorna så det kan nog hända.

   Radera
  2. Så är det klart att både Mahlangu och JJ lämnar. Och mycket troligt att även Haglund går till annan klubb. I det här läget kanske det kan vara läge med en större värvning till det inre mittfältet. Kanske Kim Källström eller Petter Andersson

   Radera
  3. Just nu känns det troligare att vi värvar Fredrik Ulvestad och Andreas Blomqvist. Båda de två är 92:or, vilket även Joel är, så vi lär få ett ganska ungt innermittfält i så fall.

   Radera
 2. Vad stod det i Wæhlers tweet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Mahlangu skulle lämna vilket ju har blivit bekräftat idag.

   Radera