Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 7 december 2014

Dags att börja träna igen

Imorgon inleder Blåvitt sin träning inför 2015 års säsong under ledning av Jörgen Lennartsson. Nio träningspass ska avverkas denna första vecka där det endast utlovas fotbollsträning på fredagens träning. För en supporterskara som just nu är ganska svältfödd på blåvita nyheter hade man ju önskat att något av försäsongens första träningspass kunde bli lite extra laddat men det blir nog svårt att lyckas med det en fredag förmiddag på Härlanda Park.

Så här såg det ut på Mikael Stahres första fotbollspass i Skatås den 5 december 2011.
Den blåvita A-truppen består just nu av 18 spelare där en spelare är utlånad (Malick Mané) och där två stycken (Daniel Sobralense och Nordin Gerzic) förväntas lämna inom en nära framtid. Dessutom lämnar nog även Marcus Sandberg inom kort för hans provspelning med Hibernian den senaste veckan tyder ju på att han söker sig bort.

När träningarna startar igång imorgon så kommer dock Karl Bohm och Billy Nordström att träna med A-laget så förhoppningsvis blir deras seniorkontrakt klara inom kort. Och sannolikt förlänger även Hjalmar Jonsson sitt kontrakt den närmaste tiden. Därefter förväntar vi oss att Mats Gren börjar presentera de nyförvärv som ska göra Blåvitt till ett topplag under 2015 - vi vet ju utifrån hans samtal med media att han just nu söker efter tre innermittfältare och en högerytter.

Om Lennartsson planerar ett tvåmålsspel på 11-mannaplan nu på fredag så kommer han att behöva fylla på med några spelare från U19-laget som ligger en vecka före A-laget i sin försäsongsträning. U19-laget har genomfört sju träningspass den senaste veckan och man kommer liksom A-laget att träna på fram till julhelgerna och sedan återstarta träningen igen den 5 januari. När sedan A-laget åker på sitt första träningsläger till Turkiet den 9 januari ska det bli intressant att se vilka av U19´s spelare som får följa med dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar