Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 10 december 2014

Förvirring i galaxen

I helgen började jag vittra blod då det såg ut som att stjärnornas krig äntligen var på väg mot en upplösning. Ett beslut skulle ha fattats på Svensk Elitfotbolls senaste medlemsmöte i november och liksom i filmen så skulle allt sluta med en happy ending där dödsstjärnan går upp i rök.

Inte riktigt ännu men snart...
Men riktigt så roligt blir det tyvärr inte ännu. Beslutet har tydligen skjutits upp till nästa medlemsmöte i februari där målsättningen fortfarande är att frågan ska hinna bli helt klar i god tid inför nästa säsong. Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll, beskriver det uppskjutna beslutet så här: Förslaget kommer att vara baserat på att man kan sätta en stjärna per 10 gånger man officiellt blivit Svensk Mästare, men det finns en del år som inte är solklara med vad detta är. Definitionen behövde förtydligas ytterligare så att inte nya tolkningsproblem kan uppstå.

Glädjande är att man kommer att utgå ifrån att tio officiella svenska mästerskap ska ge en stjärna för det är ju vad vi har strävat efter och vad vi beslutade på föreningens senaste årsmöte. Här har Martin "Skywalker" Kurzwelly gjort ett stort arbete under året med att driva IFK Göteborgs inställning. Det är dock lite oroande att det tydligen finns årtal där man inte är helt säker på vem som är svensk mästare - kommer detta att leda till ny förvirring i galaxen framöver?

Hur många klarade förresten av att på egen hand nynna en av de mest kända filmlåtarna i världshistorien?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar