Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 5 december 2014

Men skaffa ett nytt jobb då

Nordin Gerzic och Daniel Sobralense är tillbaka på Kamratgården igen efter en relativt framgångsrik utlåningsperiod till Örebro SK under hösten. Båda bidrog till att höja kvalitén på Örebros spel och jag är ganska säker på att Örebro gärna skulle vilja behålla dem. Blåvitt är samtidigt ganska öppna med att ingen av spelarna ingår i de framtida planerna så både Nordin och Sobra kommer att lämna igen inom kort på ett eller annat sätt. Och det enda som krävs för att de ska lämna är pengar.

Att båda två tjänar bra pengar på att inte spela fotboll i IFK Göteborg har nog inte undgått någon. Utifrån 2012 års lönestatistik så låg båda spelarna detta år bland de fem bäst betalda spelarna i Blåvitt där Nordin tjänade ca 145 tkr per månad och Sobra ca 117 tkr per månad. I den här summan ingår lön och periodiserad sign-on samt eventuella privata inkomster som inte betalades av Blåvitt (jag bedömer dock att dessa är mycket små eller obefintliga). Båda spelarna har kontrakt med Blåvitt över 2015 så de har en fet lön att se fram emot även nästa år.

Jag har inte tillgång till Örebros lönestatistik men gör en krass bedömning att närkingarna (eller annat likvärdigt lag) maximalt är beredda att betala ca 70 tkr per månad för dessa spelare inklusive lön och sign-on. Och det finns ju ingen anledning för spelarna att gå ner i lön frivilligt så därför krävs det sannolikt att Blåvitt är beredda att betala mellanskillnaden för att spelarna ska lämna vår förening nu i vinter. Om jag utgår från ovanstående lönesiffror så krävs det upp mot 1 200 tkr för att lösa ut Nordin och upp mot 800 tkr för att lösa ut Sobra från deras sista kontraktsår, dvs totalt upp mot 2 miljoner kronor. I den siffran ingår mellanskillnaden i lön samt sociala avgifter och pensionsavsättningar på summan.

P.S Kanske kan man få Örebro att betala en del av de här 2 miljonerna som en transfersumma för att de får "köpa" våra spelare? Hur stor eller liten den summan blir beror dock på vem som är mest ivrig - Örebro att få spelarna eller Blåvitt att bli av med dem.

1 kommentar:

  1. WTF? Gerzic och Sobra... såna lirare alltså. Kan de inte åka till Kina och spela i Svennis lag?

    SvaraRadera