Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 31 januari 2015

Bortamatch för U19 på söndag

Som bekant befinner sig en femtedel av U19-truppen i Portugal för att stödja A-laget i deras uppladdning. De spelare som har fått åka med spelar på de positioner där A-laget har luckor att fylla just nu - Peter Cavar som tredjemålvakt, Alexander Leksell, Martin Johansson Zanjanchi och Kevin Andersson som ytterbackar samt Oskar Kindlund som innermittfältare. Lite synd är det att anfallaren Viktor Edvardsen, som gjorde två mål i måndagens U21-match, inte fick åka med men på anfallspositionen har A-laget just nu inga tomma platser i och med att man tog med sig den brasilianske provspelaren Patrick Dos Santos Cruz.
 
U19-lagets tränare Thomas Olsson kommenterar den stora ungdomsnärvaron på A-lagets läger så här: Väldigt positivt att så många fick åka med Portugal. Det innebär också att yngre spelare får chansen i U19 och det är precis som vi vill ha det för att snabba på utvecklingen.

Här hemma förbereder sig resten av U19 för söndagens träningsmatch på bortaplan. Man åker gemensamt med U17 till Norrköping där U19-laget kommer att spela mot Sylvia IF från division 2 kl 13 och där U17-laget kommer att spela mot Norrköpings U17-lag kl 15. Båda matcherna spelas på Nya Parken. Efter lördagens träning tog Thomas Olsson ut följande startelva tilll morgondagens match:

Pontus Johansson
Andreas Öhman - Ilias Titi - Jacob Bergman - Ronni Mlezcovicz 
Hampus Dahlqvist - Adnan Saltagic - Patrik Karlsson-Lagemyr - Oskar Jansson
Omar Hamid - Victor Edvardsen

Avbytare:Tom Amos, Sebastian Sjursen, Alexander Sjursen, Marcus Ginman, Ibrahim Bah och Jacob Sellhed

Det här blir den andra träningsmatchen för U19 som i måndags bemannade U21-matchen mot superettanlaget Utsikten på Valhalla och vann med 3-1. Efter matchen mot Sylvia imorgon väntar bl a ett träningsläger i England där man kommer att spela mot Sheffield W, Manchester City och Burnley och träna på Carrington, Manchester Citys gamla träningsanläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar