Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 25 januari 2015

Den magiska tabellen

Jag är ju inte helt ointresserad av siffror som några kanske redan har noterat och med siffrornas hjälp har jag tidigare sammanfattat både ekonomi, skador och spelarprestationer som rör Blåvitt.

Förra säsongen försökte jag mig på att sätta spelarbetyg i alla matcher som jag såg och det gav mig några både positiva och negativa erfarenheter. När man aktivt ska sätta spelarbetyg så minns man matchen mycket bättre efteråt vilket är positivt. Samtidigt så blev det lite belastande i längden att skriva betygstexter vilket gjorde det till en ganska tråkig och enformig uppgift. Dessutom så satte jag bara betyg på de tre bästa spelarna vilket gav en liten skev bild av spelartruppens prestationer.

Den här säsongen tar jag nya friska tag och ska försöka mig på en siffermässig betygsättning av samtliga spelare i en samlad tabell. I fjol såg jag 40 matcher med Blåvitts A-lag och jag hoppas komma upp i liknande nivåer även i år. Förutom spelarbetyg funderar jag på om jag i tabellen nedan kan trycka in ytterligare information om t ex skadefrånvaro, avstängningar mm utan att det blir för plottrigt? Jag har nog en evig dröm om att skapa en magisk tabell som kan berätta allt man vill veta om en fotbollssäsong.

2 kommentarer:

  1. Kul idé! En kolumn med snittpoäng istället för totalpoäng hade dock gett mer nyttig statistik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra idé att även ha snittpoäng med för de båda siffrorna visar ju lite olika saker. Totalpoängen ger en hint om hur nyttig spelaren har varit för oss under hela säsongen medan snittpoängen ger en bild av spelarens kvalitét.

      Radera