Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 6 januari 2015

Den nya träningsregimen

Även idag blev det träning på Valhalla inför en publik på knappt 100 pers. Det här var ju det sista bollpasset i Sverige innan laget åker till Turkiet på fredag. Inte heller idag var Sebastian Eriksson med och idag saknades även Billy Nordström och Gustav Engvall jämfört med gårdagens träning. Varken idag eller igår deltog Markus Sandberg i spelmomenten utan körde själv vid sidan om med målvaktstränaren Stefan Remnér.


Både gårdagens och dagens träning gav flera prov på den nya träningsregimen. Träningen startade runt halv elva och slutade närmare halv ett så nu ligger träningspassen på ca 100-110 minuter i längd vilket väl är ca 20 minuter längre än genomsnittslängden på passen de senaste åren. En annan nymodighet som noterades idag var den omtalade gps-tekniken som i kombination med en pulsmätare fästes uppe vid nacken. Magnus Edlund berättade att man kan få ut data över intensitet, maxlöpningar mm både i realtid eller för analys i efterhand. Jag har ännu inte sett hur den nya blåvita leksaken ser ut i detalj men bilden nedan visar ett exempel på en sådan gps som används i den australiensiska fotbollsligan.

2 kommentarer:

 1. Spännande att det drar igång igen. Jag hoppas att det inte är någon fara med Gustav Engvall. Såg att Martin Zanjanchi skall med till Turkiet, skall bli spännande att se vilka som åker med. Lär väl bli någon U-19 till. Också intressant att se ifall Lasse Vibe åker med, i så fall har han väl inte något riktigt hett anbud ännu. Kanske blir han kvar ett tag till ?
  Skall bli intressant att se var Sobra landar, blir han kvar i Brasilien kanske ?
  Mvh Bothvid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Engvall har twittrat ut att det inte var någon fraktur i foten så han är snart tillbaka. Utöver Martin åker Victor Edvardsen och Peter Cavar med från U19 till Turkiet.

   Precis som du så tror jag att chansen är ganska stor att Vibe blir kvar hos oss ett tag till...och att Sobra blir kvar i Brasilien.

   Radera