Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 1 januari 2015

Försenat nyårsfyrverkeri

Det nya året började på allra bästa sätt när Spurs bjöd på ett försenat nyårsfyrverkeri och besegrade Chelsea med 5-3. Stor matchhjälte blev Harry Kane med sina två mål, en assist och en rättvis straff men även Nacer Chadli var en bidragande anledning till segern med ett mål och en assist. Och naturligtvis stod Hugo Lloris för några betydelsefulla räddningar även idag.


Att vinna över Chelsea sker så sällan att man helst av allt skulle vilja rama in detta ögonblick och hänga upp det på väggen. Kanske är det dock bäst att inte bli för kaxig för chansen är ju stor att vi kan få möta dem i Ligacupens final (jaja, vi ska "bara" vinna semifinalen först...) den 1 mars. Och utifall att det skulle hända så behöver Spurs verkligen träna försvarsspel tills dess då alla tre insläppta målen idag var pinsamma.

Men nog med gnället, nu är det bara att jubla och glädjas över att Spurs gör en fantastisk insats idag. Detta unga lagbygge fortsätter att visa karaktär i svåra matcher och Spurs har marscherat igenom den intensiva julperioden med tio av tolv poäng i bagaget. Nu ligger man på femte plats i tabellen med endast två poäng till den åtråvärda fjärdeplatsen och endast tre poäng till tredjeplatsen.

Gott Nytt År, Tottenham Hotspur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar