Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 12 januari 2015

Mats Grens slutspurt på transfermarknaden

Vi sitter nog alla och väntar ivrigt på Mats Grens slutspurt på transfermarknaden som ska ge oss en färdig trupp inför säsongen 2015. Och även om vår sportchef jobbar hårt på många fronter så har pusselbitarna ännu inte fallit på plats.

Den viktigaste frågan just nu är att få klart med en tredje innermittfältare som kan utmana Sebastian Eriksson och Gustav Svensson om en plats i startelvan. Hittills har spelare som Erik Friberg, Kim Källström, Fredrik Ulvestad och Marius Lundemo varit på tapeten men Blåvitt verkar inte vara i närheten att skriva kontrakt med någon av dem. Man kan naturligtvis undra om det beror på att vi inte har råd att matcha spelarnas lönekrav och hur långt ifrån varandra vi befinner oss? Eller finns det fortfarande någon joker i den här spelarjakten som media inte har grävt fram? Oavsett vilket så måste Gren leverera en bra spelare här!

Träningspass nere i Turkiet (bild från ett av Blåvitts många fina Youtubeklipp från lägret)
Den 5 januari lyckades Gren få ett avslut på kontraktet med Nordin Gerzic och även om detta säkert kostade en slant så var det värt pengarna. De senaste dagarna har det funnits en del förhoppningar att även Daniel Sobralense skulle lämna för brasilianska Fortaleza så därför kom det som en liten överraskning att Sobra nu har anslutit till träningslägret i Turkiet. Ska man tolka detta som att han blir kvar i laget ett tag till? Gren har dock varit tydlig med att man har viljat få permanenta avslut med Gerzic och Sobra inför 2015 så sannolikt är detta fortfarande huvudspåret.

På lägret i Turkiet dök även den jamaicanske anfallaren Darren Mattocks upp för provspel under en  vecka. Gren pratar sig varm om hans kvalitéer så vi får se om Mattocks lyckas övertyga den sportsliga ledningen om att man ska behålla honom. Jag tycker egentligen inte att Blåvitt behöver känna någon stress att göra klart med en fjärde anfallare, åtminstone inte så länge Vibe finns kvar. Kanske blir detta en vid det här laget sedvanlig lösning med lån under våren med köpeklausul därefter?

Idag har det även ryktats att Tobias Sana skulle vara nära Malmö när han så sent som i helgen ryktades vara på väg till oss. Snabba ryck här och kanske pågår det ett klassiskt förhandlingsspel där spelarens agent försöker trissa upp budgivningen genom att spela ut oss mot Malmö? Oavsett vilket så är jag ganska lugn om Malmö skulle vinna denna affär för jag tycker inte att vi ska värva Sana. Han må vara en positiv och trevlig kille men han har mycket svaga sportsliga meriter från de senaste åren vilket inte motiverar en dyr värvning med transfersumma, signon och relativt hög lön.

Det ska bli spännande att följa hur Mats Gren får ihop allt detta på ett bra sätt. Den blåvita spelartruppen består just nu av 22 spelare där en är utlånad (Malick Mané) och en är inlånad (Sebastian Eriksson).

4 kommentarer:

 1. Blir intressant att se vilken ytterligare innermittfältare som ansluter. Tror att man söker en spelare på hög nivå. Friberg kan vi stryka definitivt nu, tror inte heller längre på Källström. Många rykten om Lundemo, vilket är en profil som borde passa in bra. Men om Gren söker en mer erfaren spelare vilka skulle kunna vara aktuella då? Kanske Dusan Djuric vill komma hem. Johan Andersson, tidigare Lilleström skulle kunna vara ett namn. I bägge dessa fall spelare med en mer kreativ profil än Seb och Gustav. I allsvenskan ser det däremot tunt ut vad gäller innermittfältare på denna nivå som också är möjliga att värva. Simon Gustafsson, Häcken tror jag inte lämnar för en svensk klubb. Annars hittar jag riktigt intressanta spelare endast i övriga toppklubbar, och där tror jag det är helt omöjligt att tänka sig ett förvärv. Annars hade ju tex Viktor Claesson från Elfsborg varit ett riktigt spännande namn. Slutsats, tror att vi får se en svensk hemvändare eller ett norskt tillskott till truppen innan silly season är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den tredje mittfältaren kommer att definiera ambitionsnivåerna för den kommande säsongen. Utöver de namnen som redan har nämnts har jag få andra ideer vem det kan bli. Andreas Blomqvist i Mjällby är väl ett reservnamn kanske.

   Radera
 2. Tror tyvärr vi (Gren) gör ett stort misstag som "släpper" Sana till MFF.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte lika orolig där för varken Sanas meriter eller vad han kommer att kosta Malmö känns särskilt lockande.

   Radera