Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 14 januari 2015

Spännande år för Zanjanchi

Blåvitt har med Andrej Häggblad och Lars Haglund på plats nere i Turkiet fått igång en riktigt bra ström av intressanta videointervjuer med både spelare och ledare i truppen. Idag var det dags att intervjua en av U19´s representanter på lägret, Martin Johansson Zanjanchi (1996).Zanjanchi anslöt till Blåvitt inför säsongen 2012 från Hisings Backa och spelade det första året i U17-laget. Under hösten det året spelade han mest som högerytter och jag tyckte han gjorde det riktigt bra i de matcher som jag såg på Överåsvallen den hösten. Inför säsongen 2013 blev han som 17-åring uppflyttad till U19-truppen.

Inför säsongen 2013 värvade dock Blåvitt Ludvig Augustinsson till A-truppen och där fanns även Logi Valgardsson och Hjalmar Jonsson sedan tidigare. Vad jag har hört så ville ingen av de äldre juniorerna i U19-truppen spela vänsterback det året då det sågs som en omöjlig position att konkurrera på (speltid i U21, träning med A-laget etc). Oavsett om det stämmer eller inte så blev plötsligt Zanjanchi, som en av de yngsta spelare i truppen, direkt på våren ordinarie spelare i startelvan som vänsterback och den platsen släppte han sedan inte på hela året. Han tackade för den regelbundna speltiden genom att bli en av de tongivande spelarna i det laget som bärgade ett guld i juniorallsvenskan det året.

Under säsongen 2014 var han lika given i U19´s startelva men nu huvudsakligen som högerback då Billy Nordström abonnerade på vänsterbacksplatsen. Zanjanchi var även det här året en av U19-laget viktigare spelare och syntes även under året allt oftare i U21-laget. Den här säsongen gör han som 19-åring sitt fjärde och sista juniorår hos Blåvitt och då är det verkligen en bra start på året att få följa med på A-lagets första träningsläger. Det blir liksom ett kvitto att man finns med på ett hörn i A-lagets planering och att allt kan hända under en lång säsong.

Jag hoppas att Zanjanchi, förutom att hålla en ordinarie plats i U19-laget, kommer att synas regelbundet i U21-sammanhang och på A-lagets träningar under detta år. Han är dessutom med i årets P19-landslag under våren. Han har naturligtvis en stor utmaning i att han i första hand konkurrerar på en position där Blåvitt redan har både Emil Salomonsson och Adam Johansson men som en mångsidig spelare som även kan spela vänsterback och högerytter tror jag att han fixar den utmaningen riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar