Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 16 mars 2015

Hawaiifotboll

Vi som besökte Valhalla ikväll bjöds på en svängig match i U21 Allsvenskan med Hawaiifotboll som böljade fram och tillbaka. 1-0 till Blåvitt blev snabbt 1-1, därefter 2-1 följt av 2-2 och 2-3 och slutligen 3-3 som direkt följdes av ett avgörande 3-4 mål. Gästerna Halmstad vann således lite förtretligt matchen där de blåvita målen gjordes av Karl Bohm och Victor Edvardsen (två st).

Med dagens två mål är Victor nu uppe i 15 mål på 11 spelade matcher och det är naturligtvis ett bra facit så här långt. Det har hittills inte gjort honom mer aktuell för A-laget, där Blåvitt som bekant värvade Thomas Mikkelsen igår som fjärde anfallare. Samtidigt så tror jag inte heller att gårdagens värvning har placerat Victor längre bort från A-laget utan han befinner sig fortfarande i "pool position" bland årets juniorer om han har tålamod och får regelbunden träning med A-laget och matchning med U21.

Patrik Karlsson Lagemyr är tillbaka igen
En annan spelare som glädjande nog börjar synas allt mer i U21-matcherna efter en längre rehabperiod är Patrik Karlsson Lagemyr. Det är lite intressant att Mats Gren lyfter fram just "Paka" i gårdagens intervju och att han kunde ha varit aktuell för A-lagskontrakt redan i vinter. Paka är en stor bollbegåvning som kan skapa magi framför allt i en släpande anfallsroll i en 4-4-1-1 uppställning. Jag hoppas att det väntar regelbunden träning med A-laget och matchning med U21-laget även för honom i år.

Det är tätt mellan ungdomsmatcherna just nu och det påverkar naturligtvis vilka spelare som kan starta i de olika matcherna. Flera av de äldre juniorerna som Zanjanchi, Edvardsen, Lagemyr, Saltagic, Kindlund och Leksell matchas mest i U21 just nu medan det är truppens yngre spelare som får ansvaret i U19-matcherna. Ett ungt U19 vann med 3-0 mot Öis i lördags i den avgörande gruppspelsmatchen i Ligacupen och kvalificerade sig till slutspelet. Redan på onsdag kl 18 i Skatås spelar man mot Gais i ytterligare ett derby i cupens åttondelsfinal. Väl värt ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar