Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 14 mars 2015

Helsingborg hemma

Idag spelar Blåvitt kvartsfinal i Svenska Cupen och visst hoppas man att det här ska bli ett riktigt bra cupår. Trots allt har Blåvitt en bra svit i cupen det senaste decenniet med två titlar, två finalplatser och ett antal kvartsfinaler där särskilt cupsegern 2013 visade hur rolig cupen kan vara.

Med en nästintill skadefri trupp har Jörgen Lennartsson många alternativ när han ska ta ut starkaste möjliga startelva. Jag tror inte han ändrar i förra veckans försvar och mittfält men gissar att Gustav Engvall får chansen från start idag.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Pearce - Aleesami
Ankersen - Pettersson - Eriksson - Rieks
Vibe - Engvall

Idag förväntas mittbacken Thomas Rogne presenteras som nyförvärv och kanske sker det i pausen av matchen, på samma sätt som med Gustav Svensson i fjol. Ett annat nyförvärv som får chansen att presentera sig idag är Blåvitts nya huvudsponsor Elkontakt AB som även är matchvärd i dagens match. Föreningen har nu så många som nio huvudsponsorer på matchtröjan och det enda som saknas är en stjärnsponsor på bröstet.


U19 spelar som bekant redan kl 15.30 mot ÖIS i Ligacupen vilket är synd för jag hade gärna sett den matchen också. Ingen startelva är klar ännu men det kommer under alla omständigheter att bli ett ungt lag då ett antal äldre spelare (Zanjanchi, Edvardsen, Lagemyr m fl) står över för att kunna spela från start i måndagens U21-match. Helt rätt att använda hela truppen på det här sättet och de yngre spelarna gjorde ju som bekant bra ifrån sig förra helgen när man slog Uddevalla med 3-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar