Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 21 mars 2015

IFK Göteborg - Häcken 3-1

Blåvitt vann relativt enkelt semifinalen i Svenska Cupen och visade hur mycket kvalitet det finns i det här laget. Nu kommer man att spela i årets cupfinal den 17 maj och på måndag kommer det att lottas var finalen ska spelas. Jag hoppas verkligen vi får en hemmafinal på Gamla Ullevi!

Även i den här matchen satsade motståndarna främst på att anfalla mot vår vänsterkant som på pappret uppfattas som svagare. Haitam Aleesami löste dock försvarsarbetet riktigt bra idag trots att han inte alltid fick tillräckligt med hjälp från Sören Rieks som fuskade lite med hemjobbet. Även Thomas Rogne skötte sig bra i försvaret även om det märktes att han och Mattias Bjärsmyr inte har spelat ihop sig ännu. Särskilt när Rogne stötte högt upp i första halvlek blev det lite rörigt i det övriga försvaret.

I offensiven blir det ett lite annorlunda spel när Mikael Boman ersätter Gustav Engvall men det dämpar inte den offensiva förmågan. Blåvitt hotar från alla håll och skapar många målchanser matchen igenom där alla de offensiva spelarna är delaktiga i anfallen. Hade Lasse Vibe haft bättre skärpa idag så borde han ha gjort fler mål men nu blev det bara ett. Desto roligare hade Jakob Ankersen idag med sina två mål. Han har även växt in i rollen på högerkanten där han har ett riktigt bra samarbete med den evigt löpande Emil Salomonsson.

På mittfältet är det roligt att se att Sebastian Eriksson åter är redo för 90 minuters spel och det är bara att lyfta på hatten till rehabteamet som har fått honom spelklar i enlighet med tidplanen. Bredvid sig på mittfältet hade han lagets evighetsmaskin Gustav Svensson som var precis överallt på plan idag och vann varenda duell. Det är den Gustav Svensson som jag minns från åren 2007-2009!

Imorgon fyller allas vår Bebben Johansson 80 år och det firades naturligtvis i halvtid. Jag är särskilt glad att föreningens ordförande Karl Jartun höll i firandet och hoppas att han kommer att synas lite mer det kommande året i olika officiella sammanhang och även passa på att träffa supportrarna nån gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar