Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 18 april 2015

Full pott för ungdomslagen idag

Det blev en lång eftermiddag med ungdomsfotboll där jag hann se både U19´s match mot Malmö och U17´s match mot Mjällby i det fina vårvädret. Och inget av lagen gjorde mig besviken.

U19-laget vann en tung seger mot Malmö med 3-1 (2-0) på Valhalla där skåningarna inledde bäst och tvingade Pontus Dahlberg i målet till flera kvalificerade räddningar under matchens gång. Blåvitt var som bäst när man kom med bollen i fart och sökte luckor där man kunde sticka in bollen i djupled. I slutet av första halvleken gjorde Blåvitt i rask takt två mål av Victor Edvardsen och han har nu gjort 20 mål hittills i år i U19 och U21-sammanhang. Vid båda målen var hans radarpartner Patrik Karlsson Lagemyr inblandad och det är roligt att se hur samspelta de två är.

Blåvitt inledde andra halvlek bäst och hade flera chanser att punktera matchen med ytterligare ett mål. Istället var det Malmö som reducerade till 2-1 och strax därefter blev Oskar Kindlund utvisad efter sitt andra gula kort för dagen. Malmö pressade därefter på rejält för en kvittering och hade flera bra chanser men hela det blåvita laget försvarade sig tappert och uppoffrande. Och mitt i Malmöpressen så drev Edvardsen upp bollen i en omställning och passade in till Lagemyr som kunde rulla in 3-1 och döda matchen. En härlig seger som gör att Blåvitt behåller serieledningen i serien som enda lag med maximala nio poäng!

U17-laget på Överåsvallen idag
I U17-matchen på Överåsvallen var det jämnare mellan lagen och lite av ett ställningskrig på plan. Visst skapades det en hel del chanser för båda lagen men där man missade den avgörande passningen eller dribblingen. Det stod ganska logiskt 0-0 i halvtid. I andra halvlek fortsatte ställningskriget men de blåvita chanserna blev allt fler ju längre halvleken led. Till slut kunde Max Danielsson lyfta in 1-0 över målvakten och Olle Backman skjuta in 2-0 från nära håll och segern var säkrad. U17 ligger nu på en andra plats i serien med sina sex poäng i en haltande tabell.

Efter en sådan här eftermiddag har man sett i princip hela den blåvita talangfabriken spela och det finns många intressanta spelare att hålla koll på framöver. Ska man bara nämna några namn från dagens matcher så tycker jag Alexander Leksell och Rickard Cindric var bra i U19-matchen medan Victor Olofsson och Harris Dizdar var mest framträdande i U17-matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar