Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 19 april 2015

Häcken borta men ändå hemma

Att vinna mot Häcken idag är grymt viktigt både för att skaka av sig den tunga förlusten mot Malmö och samtidigt haka på topplagen i tabellen. Gamla Ullevi är vår arena så trots att det här är Häckens hemmamatch så får de ställa in sig på att bli utsjungna och förhoppningsvis även utspelade.

Sebastian Eriksson lämnade klartecken för spel och det var väldigt viktigt. Även Mikael Boman är tillbaka och frågan är om det blir han eller Thomas Mikkelsen som spelar bredvid Lasse Vibe från start? För övrigt finns det inga oklarheter i den blåvita startelvan.

När det gäller möjliga byten under matchen hoppas jag att det öppnar sig ett läge så att Billy Nordström eller Karl Bohm kan få hoppa in. Jag har förståelse för att Jörgen Lennartsson satsar på erfarna och säkra bytesalternativ i jämna tighta matcher så det kommer väl att krävas en ledning med flera mål för att de ska få chansen. Bohm gjorde ju två mål från en anfallsposition i veckans U21-match mot Helsingborg och det hade vart intressant att se honom även mot allsvenskt motstånd.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Vibe - Mikkelsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar