Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 19 april 2015

Häcken - IFK Göteborg 1-2

Efter en underbart segermål i slutminuterna är Blåvitt nu tillbaka till the winning days och kan börja göra sig hemmastadda igen i tabelltoppen. För även om spelet var lite trögt och långsamt idag så var Blåvitt det bättre laget matchen igenom och segern kändes helt rättvis.

Som vanligt numera misslyckades Häcken med dagens matcharrangemang. Köerna ringlade längs hela den blåvita långsidan en stund före matchstart och det var många stackare som inte fick se matchen från start p g a att Häcken som vanligt hade underdimensionerat insläppet. Och inne på arenan störde jag mig rejält på trumorkestern nere i ena hörnet - vad är det för mening att bara planlöst banka på massa jävla trummor utan någon som helst kontakt med matchen? Vad blir Häckens nästa genidrag...dela ut vuvuzelor till den fåtaliga hemmapubliken?


I veckans U21-match mot Helsingborg serverade Tom Pettersson två målgivande passningar i djupled till Karl Bohm och idag gjorde han likadant till Mikael Boman som stod för ett kyligt avslut. Det är verkligen skönt att ha sådan kvalitet i truppen att kasta in när startelvan kör fast. För just nu är det verkligen grus i maskineriet hos startelvan där offensiven hackar och hostar. Sebastian Eriksson personifierar visserligen den blåvita glädjen och viljan att vinna men fortfarande så slår han bort för många passningar. Även den danska dynamiten i truppen verkar dessvärre ha hamnat i en djup formsvacka nu där det endast är Jakob Ankersen som kommer upp i en rimlig nivå.

I ett sådant läge känns det väldigt skönt att försvaret är så stabilt där Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne fångar upp alla bollar som kommer i deras väg och där Gustav Svensson löper över stora ytor för att störa motståndarnas anfallsförsök. Vi kommer att ha stor nytta av detta stabila defensiva grundspel framöver!

150420: Efter att ha sett om några sekvenser av matchen så har jag höjt Rogne från en trea till en fyra. Han är verkligen dominant i vårt försvar igår och är inte den som springer bort sig på baklängesmålet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar