Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 2 april 2015

Helgens första allsvenska premiär i Göteborg

Redan imorgon på långfredagen spelas helgens första allsvenska premiär i Göteborg när Blåvitt tar emot Öster i den första omgången av U19 Allsvenskan. Matchen spelas på Valhalla IP kl 13.00.

U19 inledde årets tävlingssäsong med ett gruppspel i Ligacupen i mars som man vann för att därefter bli utslagna i åttondelsfinalen. Många av U19´s spelare har även spelat i U21 Allsvenskan, som också körde igång tidigt i mars, och några spelare som t ex Martin Johansson Zanjanchi, Patrik Karlsson Lagemyr, Oskar Kindlund och Victor Edvardsen har även synts i A-lagets matcher. U19-lagets tränare Thomas Olsson kommenterar speltiden i truppen så här:
- Under Ligacupspelet har vi matchat truppen så alla friska spelare har fått en match i veckan. Det kommer inte vara så lika konsekvent i seriespelet men vi kommer fortsätta att fördela speltiden i truppen. Vi försöker hela tiden sätta spelares bästa före laget.

Fokuset på spelarnas individuella utveckling är viktigt för att få fram spelare som är redo för större utmaningar och som förhoppningsvis är väl förberedda för A-laget den dagen chansen och möjligheten eventuellt kommer:
- Vi vill ha en miljö där det är ok att misslyckas och där vi uppmuntrar försök. Varje spelare ska känna trygghet att våga spela på gränsen av sin förmåga för att ta sin utveckling framåt, beskriver Thomas Olsson filosofin.

Thomas rapporterar även att Peter Cavar (ben), Ilias Titi (ljumske), Andreas Öhman (knä), Oscar Kindlund (lår) och Martin Johansson Zanjanchi (fot) inte är tillgängliga för spel imorgon. Under torsdagskvällen har laget genomfört en sista träning och Thomas har därefter tagit ut en trupp och startelva enligt nedan.

Dahlberg
Ginman - Leksell - S. Sjursen - Edlund
Dahlqvist - Hamid - Cindric - Jansson
Karlsson-Lagemyr - Edvardsen

Avbytarbänk: Johansson, Vajagic, A. Sjursen, Bah, Sellhed

Väderprognosen utlovar 8 grader och sol vid lunchtid imorgon så det är väl värt ett besök till Valhalla där U19 förhoppningsvis bjuder smålänningarna på en glad-påsk-match!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar