Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 6 april 2015

IFK Göteborg - Åtvidaberg 1-0

Blåvitt sparkade igång årets allsvenska med en knapp men ändå helt rättvis seger mot Åtvidaberg. Blåvitt var det bättre laget hela matchen men skapade få klara målchanser. Vår offensiva kvartett Jakob Ankersen, Gustav Engvall, Lasse Vibe och Sören Rieks körde fast och skapade inte den rörlighet som vi har vant oss vid. Inte heller Sebastian Eriksson lyckades dra upp tempot från mittfältet vilket sammantaget ledde till en ganska stillastående fotboll med alldeles för många bakåtpassningar.

Till skillnad från Helsingborg och Häcken i de senaste matcherna så spelade dessutom Åtvidaberg mycket mer disciplinerat och försvarade sig smart med hela laget. Nu fick Blåvitt in ett ledningsmål någorlunda tidigt i andra halvlek men man kan fundera lite hur plan B hade sett ut i slutet av matchen om det fortfarande hade stått 0-0 och paniken kommit smygande? In med Mikael Boman och Thomas Mikkelsson och mata inlägg mot Åtvidabergs straffområde?


Även om inte de offensiva pusselbitarna föll på plats igår så kändes defensiven stabil och det blev aldrig farligt på de få chanser och fasta situationer som Åtvid fick. Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne höll motståndarna på avstånd från straffområdet och John Alvbåge plockade säkert ner de höga bollar som lyftes in i boxen. Att försvarsspelet fungerar allt bättre känns viktigt till de kommande matcherna då Blåvitt ju kommer att spela mot offensivare lag än Åtvid.

Gårdagens spel lämnar kanske inte några bestående minnen men det gör verkligen inramningen och det magnifika tifot. Drygt 15 000 åskådare fick bevittna och bidra till en vacker mosaik som svepte över läktarna och en mäktig Snart Skiner Poseidon vid inmarschen. Ett stort tack till tifogruppen som fixade detta - bättre start på säsongen kunde vi på läktarna inte få.  Nästa söndag mot Malmö kommer vi att vara ännu fler på Gamla Ullevi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar