Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 10 april 2015

London kallar

Det har blivit dags att ta några dagars paus från den blåvita euforin och bege sig till ett soligt och varmt London för att kolla hur Spurs mår. Trots att inte kampen om nästa säsongs Europaplatser är avgjord ännu så känns tyvärr inte Spurs så heta just nu. 0-0 mot Burnley den senaste helgen var en stor besvikelse.

Det återstår dock sju matcher och 21 poäng att spela om och Spurs ligger på en sjätteplats i tabellen just nu. Det är endast målskillnad upp till en Europa League plats men dessvärre sju poäng upp till en Champions League plats. Seger i morgondagens match mot Aston Villa hemma på White Hart Lane är under alla förutsättningar ett måste för att hänga med i slutspurten.


Imorgon blir det mitt första besök på the Lane för i år och det ska bland annat bli intressant att kika lite på grävarbetena för den nya arenan som redan pågår strax norr om den befintliga arenan. Den lilla rödmarkerade förhatliga Archway Sheets Metal Works finns fortfarande kvar men beslutet är som sagt redan fattat att Spurs ska få köpa tomten och riva skiten senare under våren.

Spurs redovisade häromveckan en rekordstor vinst för det senaste året på hela 65 miljoner pund och man har även säkrat finansiering för den nya arenan på drygt 300 miljoner pund. Det ryktas dessutom att det redan finns en namnsponsor klar som kommer att tillkännages så snart som byggnationen kommer igång på allvar. Det svider lite att inte kunna använda det anrika namnet White Hart Lane för den nya arenan men det är för stora summor på spel för att avstå från en namnsponsor. Ett av de rykten som jag hoppas mest på när det gäller namnsponsor är att vi får en som vill inkludera WHL i det framtida namnet, t ex XX's White Hart Lane. Undrar om det är realistiskt eller bara önsketänkande?

2 kommentarer:

 1. Då kanske vi ses på Bricklayers innan match! /Både ängel & yiddo (bästa bloggen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice med ytterligare en som har den fina kombination Blåvitt och Spurs! Vi är inte så jättemånga men jag har stött på ett antal hittills. En riktig supporterelit. :-)
   Vad tror du om matchen mot Aston Villa då?

   Radera