Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 12 april 2015

Malmö hemma

Blåvitt har fått en smakstart på den här säsongen när man följde upp premiärsegern mot Åtvidaberg med en skön bortaseger mot Örebro. Nu väntar Malmö hemma där Blåvitt vid seger kan koppla ett tidigt vårgrepp om den allsvenska tabellen. Men först ska matchen spelas och Blåvitt har som bekant haft svårt att vinna mot Malmö de senaste åren.

Det mest positiva från de två första matcherna har varit det starka försvarsspelet där målvakt och hela backlinjen har jobbat riktigt bra tillsammans. John Alvbåge har agerat med stor pondus i alla situationer i straffområdet och hans numera blixtsnabba igångsättningar av spelet har blivit ett vasst omställningsvapen. Fortsätt så, John!

På mittfältet måste dock både Sören Rieks och Sebastian Eriksson upp en nivå för ingen av dem var särskilt bra i matchen mot Örebro. Sebban måste ha ett högre bolltempo när han styr spelet och Rieks måste delta mer i försvarsarbetet och ge fan i att ge bort bollen i jobbiga omställningslägen. På topp har Lasse Vibe vaknat till och Thomas Mikkelsen visade kvaliteer i inhoppet mot Örebro. Nu gäller det bara att Gustav Engvall hittar tillbaka till den fina fjolårsformen då han och Vibe var omöjliga att stoppa.

Jag tror alla spelarna tänder till lite extra inför årets första (men förhoppningsvis inte sista) fullsatta arena och de kommer att ge max imorgon. 17 300 är en bra publiksiffra även om det är lite synd att vi inte kan utnyttja arenans maxkapacitet i denna match p g a stora säkerhetsavstånd på den södra kortsidan.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Svensson - Eriksson - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar