Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 8 april 2015

Örebro - IFK Göteborg 0-2

Åh, vilken skön bortaseger det blev mot ett Örebro som ju har varit bra på försäsongen. Vår blivande finalmotståndare i cupen fick sig en lektion i omställningsfotboll och hur man på ett effektivt sätt förvaltar skapade målchanser.

Till de positiva intrycken idag hör ett stabilt och starkt försvar som (med lite änglavakt vid stolpträffarna...) fredade det blåvita målet från påhälsning.  På den offensiva delen av planen var det främst Jakob Ankersens och Lasse Vibes uppoffrande arbete i både anfall och försvar samt Thomas Mikkelsens superinhopp som stack ut. Att vår skyttekung återigen gjorde mål var verkligen skoj och ett positivt formbesked inför söndagens toppmatch mot Malmö.

Jag stör mig dock lite på hur lätt Örebro spelade sig förbi våra innermittfältare Sebastian Eriksson och Gustav Svensson vid många tillfällen idag och hur ofta Sören Rieks tappade bollen i farliga omställningslägen. Att Örebro hela tiden dessutom hittade en spelbar yta på vår vänsterkant är också ett tecken på att han inte ger Haitam Aleesami (mycket bra idag!) det understöd han behöver i försvarsarbetet. Kolla bara på vår högerkant där Emil Salomonsson och Jakob Ankersen försvarar tillsammans som ett team! Det var farligt nära en etta i betyg idag för Rieks...

Nu kan man njuta av den här segern resten av veckan och ladda inför söndagens seriefinal. Officiell publikkapacitet på Gamla Ullevi på söndag är 17 324 åskådare och det finns i skrivande stund bara 2 500 biljetter kvar att köpa enligt Blåvitt. Men du som läser det här har väl redan köpt din biljett/årskort, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar