Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 18 maj 2015

18-7-2

När man efteråt stod på festen på Trädgårn och gladdes åt cuptiteln kände man vilken otrolig glädje och kraft det finns i vår förening. IFK Göteborg är och ska vara en titelmaskin och den blåvita bussen borde ju strajpas om varje år!


Örebro höll dock på att förstöra festen med ett lyckosamt ledningsmål som styrdes in via ett blåvitt ben. I det läget hade Blåvitt kunna tappa sitt självförtroende och spelet kunde ha låst sig totalt, så som vi har sett i många matcher de senaste åren. Men så blev det inte igår.  Blåvitt var ju det bättre laget matchen igenom och långsamt men säkert malde man ner Örebro och fick till slut utdelning på sitt spelövertag. Jag gillade särskilt att man igår varierade sig bättre mellan tidiga direkta inlägg och försök att spela sig in i straffområdet från kanten då det gör försvarsarbetet svårare för motståndarbackarna.
 
Vi är nu cupmästare och allsvenska serieledare och är därmed bäst i Sverige just nu. Fotboll är dock en färskvara och redan på torsdag ska vi försvara den allsvenska serieledningen när AIK kommer på besök. Det ska nog inte bli några problem vare sig för spelarna eller för oss supportrar att ladda om till den matchen - på torsdag fortsätter resan mot nästa omstrajpning av den blåvita bussen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar