Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 15 maj 2015

Back in business

Äntligen på hemmaplan igen efter två veckor och suget efter blåvit fotboll är stort nu! Söndagens cupfinal är efterlängtad och sen så kommer matcherna mot AIK och Halmstad raskt därpå. Jag hoppas dessutom hinna kolla på några ungdomsmatcher den närmaste tiden så allt är back in business igen.

På tal om ungdomsmatcher så sprang jag på Mats Gren på Landvetter idag där han hade varit nere i Schweiz de senaste dagarna och följt U19-laget i FIFA Blue Stars 2015. Han var nöjd med spelarnas insatser, kanske med undantag för storförlusten med 0-4 mot Benfica, och menade att den här typen av turneringar var viktiga för våra ungdomsspelare. Det är i sådana här sammanhang som spelarna får en känsla för vad som krävs i bolltempo, passningskvalitet, löpvillighet mm om man vill lyckas på en hög nivå.


Det var ju Mats som fixade in laget i turneringen och att han fortfarande är ett stort namn i Schweiz framgår i presentationen ovan av vårt lag. Det finns även en intervju med Mats från turneringen där han kommenterar lite kring svensk fotboll och Blåvitts ungdomsverksamhet. Bland annat nämner han att viktiga egenskaper för att nå hela vägen fram som ungdomsspelare är attityd, vilja och disciplin och att det i den blåvita truppen som åkte till Schweiz finns 2-3 spelare som befinner sig nära A-laget i år.

Jag har även passat på att uppdatera min betygstabell med de matcher som Guld Alex betygsatte åt mig de senaste veckorna och då ser den ut så här. Emil Salomonsson är den ende spelare som varit med i samtliga 19 A-lagsmatcher i år, Mattias Bjärsmyr är den som hittills har samlat ihop flest poäng och Thomas Rogne har det högsta betygssnittet so far.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar