Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 14 maj 2015

Cupen är ett av fem möjliga sportsliga mål i år

Cupfinalen kommer allt närmare och spänningen ökar inför vad som ser ut att kunna bli en riktigt rolig match. De yttre förutsättningarna är perfekta med hemmaplan, fullsatt arena och förväntat fint väder. Inför matchen kan fansen välja att ladda upp gemensamt antingen i Kungsparken eller på Opalen och efter matchen, om Blåvitt vinner, så finns det förberedelser för ett firande på Trädgårn. Vilken härlig söndag det kan bli!

Det viktigaste av allt är dock att de sportsliga förutsättningarna känns så förbaskat bra just nu. Blåvitt leder Allsvenskan och verkar ha hittat tillbaka till ett vinnande spel i de senaste matcherna. Truppen är relativt skadefri och kanske blir även Gustav Engvall tillgänglig för ett inhopp på söndag. Startelvan känns dock ganska given just nu utifrån de senaste matcherna.

På söndag har Blåvitt chansen att uppnå ett av årets fem möjliga sportsliga mål och jag rangordnar en cupseger på en fjärde plats i betydelse enligt nedan. Jag är inte helt säker på att jag är färdig med rangordningen av nr 1 och 2 men det har jag gott om tid att fundera över framöver. En cupseger är dock en klar nr 4 och som bekant så ger den även en möjlighet att vinna nr 5.
1. Vinna Allsvenskan
2. Kvalificera sig till Europa Leagues slutspel efter gruppspelet
3. Kvalificera sig till Europa Leagues gruppspel
4. Vinna Svenska Cupen
5. Vinna Supercupen

Om man tittar på den nuvarande truppen så var John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr och Magnus Edlund med i den blåvita trupp som vann cupen 2013 och vid cupsegern 2008 var Adam Johansson, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr, Gustav Svensson och Sebastian Eriksson med. Jämfört med 2013 indikerar det hur stor spelaromsättning det har varit i laget de senaste åren. Det visar även att det finns många spelare i truppen som är sugna att vinna sin första titel med Blåvitt.

2 kommentarer:

  1. Är detta klubbens fem uttalade mål eller är det dina personliga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju i de tävlingssammanhang som föreningen förekommer i år så på det viset blir de allmängiltiga. Men formulerade och rangordnade på det här sättet är de mina. Blåvitt har ju en lite mer löst formulerad målsättning som ungefär säger att "sluta topp 3 i Allsvenskan och delta regelbundet i Europaspel".

      Radera