Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 29 maj 2015

Dagens seger var början på ett generationsskifte

U19 vann kvällens match mot Falkenberg i U19 Allsvenskan med 4-2 i en spännande och svängig tillställning. Redan efter någon minut gjorde Oskar Jansson 1-0 och Blåvitt hade det bästa av spelet och målchanserna under en stor del av halvleken. Men på bara en minut gjorde Falkenberg både 1-1 och 1-2 och det resultatet stod sig halvleken ut. I andra halvlek kom dock Blåvitt ut med ny energi och tryckte långsamt men säkert ner Falkenberg och till slut kom även målen, 2-2 genom Ibrahim Bah, 3-2 på straff genom Andreas Öhman och 4-2 genom Jakob Sellhed.

Dagens match kan man säga var inledningen på ett generationsskifte i U19-truppen när den tunga årskullen 1996 började lämna över ansvaret till yngre förmågor. 96:orna har burit det här laget de två senaste säsongerna där spelare som t ex Gustav Engvall, Patrick Dyrestam, Martin Johansson Zanjanchi, Victor Edvardsen och Patrik Karlsson Lagemyr har varit några av de mest kända och tongivande namnen. I dagens startelva var Adnan Saltagic den enda 96:an och när han gick ut i halvtid så var det bara 97-99:or kvar på plan.

Idag ska hela laget ha beröm för att man genom hårt arbete och tålamod tog tillbaka den här matchen när man såg ut att ha tappat den. Många spelare var riktigt bra idag men jag vill särskilt lyfta fram Isak Edlund som vänsterback, Hampus Dahlqvist som vänsterytter och Alexander Leksell som mittback, alla tre 97:or. Särskilt Dahlqvist var en viktig uppspelspunkt och startade igång många av Blåvitts anfall idag.

Redan på tisdag spelar U19 sin nästa match när man beger sig till Gaisgården för att sätta vår vanartade grönsvarta lillebror på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar