Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 19 maj 2015

Drömmen om en ny arena

Inför säsongens sista hemmamatch på White Hart Lane den senaste helgen gick Spurs ordförande Daniel Levy ut med ett meddelande där han bekräftade ett antal saker som det har ryktats om de senaste åren kring den nya arenan och behovet av den.
  1. Av de engelska topp 6-lagen så har Spurs den i särklass minsta arenan och behöver akut en större hemmaborg för att få till en "game changer" när det gäller möjligheterna att kunna konkurrera med de andra topplagen.
  2. Målsättningen är att ha den nya arenan klar till säsongen 2018-2019 men det finns många utmaningar om man ska klara av en så tight tidplan.
  3. En sådan utmaning är att man måste lämna White Hart Lane helt under en säsong för att skynda på byggprocessen. Fortfarande är det oklart vart man ska flytta det året då man utreder flera alternativ.
Snart kommer Spurs att ha webbkameror på plats där man kommer att kunna följa byggprocessen. Tills vidare tycker jag bilden nedan visar ganska bra hur långt man har kommit med att forma gränsen för arenans norra delar. Dessutom ser man att det förhatliga Archway Sheet Metal Works mitt i bilden fortfarande inte har rivits.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar