Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 31 maj 2015

Dyrgaarden hemma

Imorgon börjar Superugen som förhoppningsvis ska ge Blåvitt tre segrar och nio poäng. Det är tre tuffa matcher som väntar och Blåvitt kommer att behöva prestera på en hög nivå för kunna gå på sommarledighet nästa söndag som serieledare. En liten bonus fick vi dock idag när Elfsborg lite oväntat tappade poäng mot Örebro hemma men det är viktigt att inte bli alltför distraherad av detta. Det är de egna resultaten som betyder allra mest!

Till matchen mot Djurgården kommer Blåvitt med en frisk trupp där endast Martin Smedberg Dalence, som deltar i Copa America, saknas. Imorgon betyder det att Mattias Bjärsmyr återkommer i backlinjen och att Sören Rieks är tillbaka på vänsterkanten. Vem av Mikael Boman och Gustav Engvall som får starta bredvid Lasse Vibe i anfallet är en öppen fråga där jag nog gärna skulle se Engvall från start.

Med tre matcher så tätt den här veckan kan man ju fundera om det är värt att köra en viss rotation. Varken vår trupp eller Jörgen Lennartssons filosofi inbjuder dock till detta utan det kommer att vara bästa laget som spelar i varje match. Sen kan man bara hoppas att matchbilden i de två första matcherna tillåter relativt tidiga byten för att hålla vissa av nyckelspelarna fräscha. Thomas Rogne står just nu på två gula kort och bör passa sig för att dra på sig ett tredje kort som ju ger avstängning.


Imorse var det drygt 14 000 sålda till matchen mot Djurgården och ungefär lika många tror jag har sålts till matchen mot Elfsborg på torsdag. Det kommer att bli två härliga Ullevifester denna veckan innan man beger sig upp till Stockholm nästa helg för Bajen Away!

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar