Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 24 maj 2015

Halmstad - IFK Göteborg 1-2

1-1 borta mot Gefle och 2-2 borta mot Halmstad ifjol och i år blir det 0-0 mot Gefle och 1-1 mot Halmstad...började jag skriva i ett ilsket blogginlägg när Emil Salomonsson och Jakob Ankersen drog igång en snabb omställning i matchens slutsekunder som den sistnämnde kyligt placerade i mål. Och min ilska förbyttes till en salig glädje när tre väldigt viktiga poäng säkrades idag!

Jag var dock inte alls nöjd med dagens startelva där Jörgen Lennartsson hellre möblerar om i ett fungerande innermittfält än att våga ge en yngre spelare chansen från start. Sebastian Eriksson såg periodvis vilsen ut på vänsterkanten och i första halvlek anföll Blåvitt nästan inte alls därifrån. I andra halvlek blev det lite bättre men inte tillräckligt bra för att kunna döda den här matchen. Det känns som att Blåvitt hade kunnat få ut så mycket mer av spelet idag om man hade vågat ställa upp som vanligt.

Efter Halmstads kvittering blev vi alla smärtsamt medvetna om hur dåligt förberedda laget var på detta. Startelvan var förbrukad, de få avbytare som hittills har använts under säsongen var förbrukade och på bänken fanns det bara kvar spelare som ännu inte har fått spela en enda allsvensk minut i år. Och har man inte testat dessa spelare i mer gynnsamma matcher så vågar man inte heller kasta in dem i en sådan här känslig situation, med påföljd att Blåvitt bara gjorde ett enda byte idag.

Om Lennartsson inte börjar göra fler spelare i truppen delaktiga i årets framgångssaga så kommer Blåvitt att åka på en klassisk soppatorsk senare i år när spelare i startelvan blir trötta, skadade eller tappar form och då reserverna inte kommer att vara redo för uppgiften.

Det är svårt att orka gnälla för mycket när man just har vunnit en viktig match så jag stannar där. Jag är glad över segern, glad att vi är serieledare även kommande vecka och glad över att Jakob Ankersen fick göra sina första allsvenska mål idag - han valde verkligen rätt tillfälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar