Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 16 maj 2015

Örebro hemma

Så var det äntligen dags för finalen i Svenska Cupen där Blåvitt ska säkra sin sjunde cuptitel och visa alla att man är Sveriges bästa lag just nu. På läktarna kommer de blåvita färgerna och sångerna att dominera och bära fram laget till seger imorgon!

Med en helt skadefri trupp så har Jörgen Lennartsson många alternativ inför morgondagens match. Det mesta tyder väl på att det blir den förväntade startelvan enligt nedan med de sedvanliga bytena i andra halvlek Eriksson->Pettersson, Rieks->Smedberg och Boman->Mikkelsen eller Engvall.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Vibe - Boman

På pappret ser morgondagens match kanske ut som en enklare uppgift men en cupfinal är en isolerad match där man inte kan luta sig mot tidigare prestationer och resultat. Antingen ger man järnet eller så riskerar man att åka på en obehaglig överraskning mot ett taggat Örebro. Jag tror att de blåvita spelarna är väl förberedda på uppgiften och att risken för underskattning är minimal och jag hoppas på en matchbild där Blåvitt tar initiativet direkt och förhoppningsvis avgör detta tidigt i matchen.

Det här kan ju bli den första titeln som Blåvitt vinner på Gamla Ullevi inför en stor hemmapublik och det är en fantastisk möjlighet att skapa ett positivt minne på vår arena. Dessutom har Baraben räknat ut att det kan ge oss en kortare kvalresa till Europa League i sommar och det kan bli en viktig framgångsfaktor under en sommarperiod när matcherna kommer tätt. Så kom igen nu Blåvitt och fixa detta åt oss imorgon - hej hå hej hå, mot cupenguld vi gå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar