Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 1 juni 2015

IFK Göteborg - Djurgården 0-0

Blåvitt fick inte alls den där drömstarten på Superugen som vi alla hade hoppats på. Chansen att rycka lite till i tabellen gick upp i rök och istället kröp både Malmö, Norrköping och AIK lite närmare.

Djurgården spelade disciplinerat idag och var skickliga att läsa och skära av Blåvitts uppspelsvägar. När ett långsamt Blåvitt misslyckades med att hitta den där avgörande passningen framåt och istället för det mesta tvingades tillbaka till mittbackarna spred sig frustrationen både inom laget och på läktarna. Vi fick inte så många målchanser idag men vi borde verkligen ha satt någon av dem och vi borde definitivt ha satt straffen!

Enda glädjeämnet var att defensiven återigen levererade även om man hade det svettigt med Djurgårdens fasta situationer. Idag var det John Alvbåges tur att glänsa och även Haitam Aleesami löste försvarsarbetet bra samtidigt som han var farlig framåt. Det är verkligen ett styrkebesked att man fixade detta så bra när vår viktigaste back Thomas Rogne var sjuk idag.

Jag är fortsatt bekymrad över Jörgen Lennartsson hantering av avbytarbänken för det här var andra matchen i rad då Blåvitt bara gjorde ett byte. Man kan se det som att vår bänk inte är tillräckligt bra och att det inte finns något vettigt att slänga in från den. Eller så kan man utgå från ordspråket som man sår får man skörda och fundera över om Lennartsson inte har byggt upp självförtroende och delaktighet hos tillräckligt många spelare i truppen under våren genom att t ex sprida genomförda byten på fler spelare.

Häftigt, jättehäftigt, verkligen...
Till slut kan man bara bli heligt förbannad på de rötägg som fortsätter att tända pyroteknik på våra läktare. Att halva familjeläktaren tvingades lämna sina platser idag bara för intelligensreserven vill dränka arenan i tjock rök är beklämmande. Jag tycker det är bra att Blåvitt numera så tydligt går ut med i högtalarsystemet  att det är olagligt och att man markerar avstånd mot de här individerna som skadar IFK Göteborg. Jag hoppas att man lyckas riktigt väl med att identifiera, lagföra, stänga av och skadeståndsbelägga dem.

Jaja, det är bara att samla ny energi och hoppas att det kommer ut ett helt nytt lag på Gamla Ullevi på torsdag som kör över Elfsborg ordentligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar