Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 4 juni 2015

IFK Göteborg - Elfsborg 1-0

Efter dagens seger mot Efsborg är det nu klart att Blåvitt kommer att vara serieledare under sommaruppehållet. Vi leder Allsvenskan med fem poäng framför en klunga andra lag och förhoppningsvis kan vi behålla den här marginalen veckan ut!

Idag hade Blåvitt det bästa spelet i första halvlek och Elfsborg hade mer av spelet i andra även om de var förvånansvärt uddlösa. Kanske inte så konstigt när de mötte Allsvenskans bästa försvar understött av Allsvenskans bästa defensiva mittfältare. Det blev en tuff och jämn seriefinal där Lasse Vibes smarta löpning och skott från snäv vinkel i slutet av första halvlek blev matchavgörande.

När det gäller den blåvita offensiven tycker jag att den har blivit lite sämre de senaste veckorna och anfallen flyter inte lika fint som tidigare. Naturligtvis har de övriga lagen lärt sig läsa oss men ändå. Just nu är jag särskilt fundersam över varför Sebastian Eriksson går så djupt för att hämta boll då det för det mesta inte leder till något vettigt utan slutar med en boll hem till egen mittback. Visst borde han främst röra sig högre upp i plan i riktning mot motståndarnas straffområde?

Sören Rieks olyckliga skada och Jakob Ankersens onödiga tredje gula kort gör att Blåvitt kommer att få möblera om rejält i laget på söndag mot Hammarby. Det finns flera intressanta alternativ men de orkar jag inte reda i just nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar