Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 21 juni 2015

Prispengar i Europacuperna 2015/2016

Imorgon lottas de två första kvalomgångarna till Europa League där Blåvitt som bekant går in i den andra kvalomgången. Det kommer att bli en spännande lottning där jag både önskar Blåvitt en överkomlig sportslig utmaning och mig själv ett potentiellt trevligt resmål under semestern.

Tidigare under våren så har UEFA presenterat hur intäkterna kommer att fördelas inom Champions League och Europa League under åren 2015-2018. Nyheterna innehåller bl a en jämnare fördelning mellan de två turneringarna och en större solidaritetsersättning till de lag som blir utslagna i kvalomgångarna.


För Blåvitt kommer det att bli en stor utmaning att försöka ta sig igenom Europa Leagues olika kvalomgångar samtidigt som man kämpar för att behålla serieledningen i Allsvenskan. Som mest kan man få spela femton matcher under juli och augusti månad, nio i Allsvenskan och sex i Europa League, och då gäller det verkligen att hela truppen är redo för uppgiften och att man prioriterar rätt.

Rent ekonomiskt hade ett gruppspel i Europa League varit en dröm den här hösten för att fylla på en tom kassakista men ännu viktigare är det nog att försöka vinna SM-guldet. Då får man ju en möjlighet att kämpa om Champions Leagues ännu större summor nästa sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar