Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 30 juni 2015

Mycket fotboll i juli

Efter en junimånad med allsvenskt uppehåll börjar man ju nästan klättra på väggarna av rastlöshet. Tack och lov nalkas juli i rask fart med en hel del spännande fotboll i bagaget!

För A-laget gäller det att följa upp den fina vårsäsongen och prestera bra i de fyra allsvenska matcherna mot Sundsvall, Norrköping (dubbelmöte) och Falkenberg. Om man vill fortsätta vara serieledare i Allsvenskan så bör man få med sig minst nio poäng från dessa matcher. Kan man även plocka poäng borta mot Norrköping blir det guldstjärna.


Utöver Allsvenskan så ska A-laget påbörja en förhoppningsvis framgångsrik resa i kvalet till Europa League. Det blir polskt eller slovenskt motstånd i den andra kvalomgången och innan månaden är slut så har vi förhoppningsvis även hunnit spela en match i den tredje kvalomgången. Varje kvalomgång ger Blåvitt ungefär en miljon i ren vinst (exklusive publikintäkter) och skulle man nå den hägrande huvudturneringen väntar minst 25 mkr - oerhört välkomna pengar just i år!

På ungdomssidan är väl Gothia Cup det mest intressanta att följa den här månaden och det ska bli spännande att se vilket lag Eijlert Björkman sätter ihop till Gothia Tipselit Trophy i år. Blåvitts grupp med ett Parislag, BP och Newcastle känns på pappret riktigt svår. Utöver detta finns det några strömatcher i U19 och U21 Allsvenskan på hemmaplan att titta på. Dessutom öppnar Göteborgs Nya Arena, som ju blir det nya hemmet för både Blåvitts akademi och Änglagårdsskolan, den 10 juli med ett öppet hus för allmänheten och den är värd ett besök.

Så här ser den blåvita kalendern i juli ut i sin helhet:
5 juli: Sundsvall borta
6 juli: U21 Allsvenskan mot Helsingborg på Hjällbovallen
10 juli: U19 Allsvenskan mot Kristianstad på Valhalla  
11 juli: Öppet hus i Göteborgs Nya Arena  
12 juli: Norrköping hemma
13 juli: Gothia Cup mot ACBB Paris på Heden
14 juli: Gothia Cup mot Brommapojkarna på Valhalla
15 juli: Gothia Cup mot Newcastle United på Heden
            Det svenska transferfönstret öppnar
16 juli: Wroclaw eller Celje borta
17 juli: Tredje kvalomgången till Europa League lottas
19 juli: Norrköping borta
23 juli: Wroclaw eller Celje hemma
26 juli: Falkenberg borta
            U19 Allsvenskan mot Trelleborg på Valhalla
30 juli: Eventuell match i tredje kvalomgången till Europa League

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar