Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 30 juni 2015

Nisse är tillbaka

Idag blev det klart att Prioritet Finans återigen kliver in som stjärnsponsor hos IFK Göteborg och jag tog emot nyheten med lite blandade känslor. Att äntligen ha den här pusselbiten på plats är viktigt för föreningens ekonomi och det skapar även arbetsro och handlingsutrymme på längre sikt eftersom avtalet sträcker sig t o m 2018.

Samtidigt så är det ingen hemlighet att jag var överlycklig när vi avslutade samarbetet med Prioritet i vintras efter ett mycket stormigt sista år där jag tycker att Nisse Wiberg agerade respektlöst och bedrev rovdrift på Blåvitts varumärke. Jag är fortfarande lite avvaktande inför det här nya avtalet och hoppas verkligen att Blåvitt och Prioritet har kommit överens om spelreglerna i förväg denna gång!


Ska man säga något kring det nya avtalet så verkar Nisse ha fått sin vilja igenom att det ska vara prestationsbaserat medan Blåvitt verkar ha fått igenom sitt önskemål om en längre avtalstid. Förhoppningsvis upplever båda parter ett ekonomiskt win-win i detta nya avtal som sannolikt är på något lägre totalsumma än det föregående. Det finns naturligtvis även ett löjets skimmer över att Blåvitt hela våren har slitit hårt med att rea ut kasserade tröjor med Prioritet-loggan för att nu åter börja sälja dem igen.

Hur som helst så kan nu Försäjningsavdelningen pusta ut och känna sig ganska nöjda med årets arbete hittills. Med stjärnsponsoravtalet på plats så är matchdräkten nu inmutad av nedanstående tio stora sponsorer och är återigen Sveriges i särklass mest värdefulla matchdräkt. Att få igång en diskussion med framför allt storsponsorn Serneke, vars avtal löper ut i år, är naturligtvis angeläget men även Adidas har ett utgående avtal. I de flesta fall där det inte finns en känd avtalstid så beror det sannolikt på att avtalet löper årsvis vilket innebär att man under hösten har förlängningsdiskussioner med många av våra huvudsponsorer.
 • Prioritet Finans mitt på bröstet - avtal t o m 2018.
 • Serneke på framsidan av byxorna - avtal t o m 2015.
 • Länsförsäkringar på baksidan av byxorna - vet ej avtalstid.
 • Ehrenborg överst på ryggen - avtal t o m 2016.
 • Elkontakt nederst på ryggen - vet ej avtalstid.
 • ATEA på kragen - avtal t o m 2017.
 • GP Batteries på vänster arm - vet ej avtalstid.
 • Adidas på höger sida på bröstet - avtal t o m 2015.
 • Intersport överst på bröstet - vet ej avtalstid
 • SKF på strumporna - vet ej avtalstid
Även när det gäller det övriga sponsorarbetet ser det riktigt bra ut och antalet sponsorer är rekordmånga i år. Det blåvita företagsnätverket blir för varje år allt större, starkare och bredare inom både små och stora sponsorkategorier. I den senaste medlemstidningen beskrev styrelsen att målsättningen inom detta område är att "utveckla vårt affärsnätverk tillsammans med våra partners i syfte att såväl de som vi upplever ett samarbete av win-win-karaktär. Vi skall vara Sveriges starkaste affärsnätverk".


3 kommentarer:

 1. Jag har noteringar om att
  GP Batteries
  Ehrenborgs
  El Kontakt
  har avtal som löper över 2016.
  ATEA
  har avtal som löper över 2017

  Uppgifter jag skall ha hämtat från IFK:s hemsida i samband med
  att avtalen presenterades.
  Dock, jag kan inte svära på att det är korrekt. Du brukar ha bäst koll på dessa ting.

  Ang din eminenta "skuggbudget 2015". Vi får hoppas på att någon eller
  några av de möjliga intäkter du räknar upp, skall falla ut.
  Kanske Ludde går till Premier Laegue, kanske går det bra för oss i EL.
  Och Prioritet skall väl bidra med några miljoner under 2015.
  Mvh Bothvid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hittade även jag infon om Ateas treåriga avtal, dvs t o m 2017. Har uppdaterat ovan. Däremot hittar jag fortfarande ingen text om GP Batteries och Elkontakts avtalstid.

   Jag hoppas också att alla plusposter faller ut i sommar men jag är fortfarande lite orolig att 50 mkr är för lågt räknat på Elittruppen, det kan bli dyrare. Även ungdomsverksamheten är väldigt svåruppskattad i år.

   Radera
 2. Thank you for your articles that you have shared with us. Hopefully you can give the article a good benefit to us. Rekrytering Sundsvall

  SvaraRadera