Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 2 juni 2015

Oavgjort i regnet

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder är ju ett sånt där klämkäckt ordspråk som hurtiga människor använder. Idag kände även jag mig hurtig när jag tillsammans med bl a Mikael och Andreas stod och tittade på det intensiva skyfallet över Gaisgården iklädd regnställ.

Vi tittade även på matchen i U19 Allsvenskan där Blåvitt och Gais spelade 1-1 på en vattensjuk konstgräsplan. Blåvitt var spelförande i större delen av matchen medan Gais oftast stack upp med snabba bollar i djupled. Det var även Gais som tog ledningen i första halvlek på en djupledsboll som gav friläge och den ledningen stod sig halvleken ut. I andra halvlek kvitterade Victor Edvardsen (27:e målet i år) och sedan hade Blåvitt flera bra chanser att ta ledningen. Men det blöta vädret och det dåliga underlaget var väl en bidragande faktor till att det slutade oavgjort i den här matchen.

Nu går U19 på en kort ledighet och man spelar sin nästa hemmamatch i U19 Allsvenskan på Lemmingvallen den 25 juni mot Halmstad. Vill man se ungdomsfotboll de kommande veckorna så spelar U17 mot Helsingborg den 10 juni på Bergsjövallen och mot Häcken den 18 juni på Apelsinplan. Även U21-laget spelar den 18 juni mot Elfsborg på Hjällbovallen.

Blåvitt startade enligt nedan idag där flera av 96:orna var tillbaka i spel igen. I andra halvlek kom Bah (Ginman), Saltagic (Öhman) och Hamid (Jansson) in.

Dahlberg
Ginman - Bergman - Leksell - Edlund
Öhman - Kindlund - Cindric - Jansson
Lagemyr - Edvardsen

2 kommentarer:

 1. Inget ont mot Thomas Mikkelsen, speciellt inte i den nuvarande rödvita veckan, men är det inte dags att ta upp Edvarsen som 4e anfallare? 27 mål får väl ändå räknas som "okej" ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att jämföra Edvardsen med Mikkelsen då de är olika som anfallare - Mikkelsen mer target och Edvardsen mer djupledslöpare.

   Egentligen kan man säga att Edvardsen mer konkurrerar med Vibe och Engvall om en plats medan Mikkelsen konkurrerar med Boman. Om Blåvitt vill ha två snabba och två tunga anfallare i truppen så är det inte säkert att Edvardsen ska bli officiell fjärdeanfallare just nu.

   Men jag tror och hoppas att Blåvitt har en plan för Edvardsen i år och de kommande åren. Han är ju startelvaspelare i princip alla U21-matcher och gör många mål. Jag har tyvärr inte varit på A-lagets träningar den senaste tiden men hoppas att han är med där regelbundet.

   Radera