Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 22 juni 2015

Polen, Slovenien, Trelleborg, Dalarna och...Mäds.

Som en semesteryster Stig-Helmer satt jag klistrad vid datorn i eftermiddags när lottningen till Europa League-kvalet genomfördes. Jag hade höga förhoppningar om ett trevligt resmål att inleda semestern med men blev ganska besviken...varken Wroclaw i Polen eller Celje i Slovenien lockar särskilt mycket. Fan vet om jag inte hellre satsar på Peking borta som ligger ungefär samtidigt och istället sparar utlandsresan till en eventuell tredje kvalomgång?


Idag lämnade två bussar Kamratgården på förmiddagen. I den ena bussen satt vårt U19-lag som reste söderut till Trelleborg för en hängmatch i U19 Allsvenskan. Tyvärr blev det bara 1-1 (målskytt Oskar Jansson) och Blåvitt missade därmed chansen att ta sig upp mot serieledningen av egen kraft. Även torsdagens match, som spelas mot Halmstad på Lemmingvallen kl 18, är en hängmatch och den måste man verkligen vinna för att hänga med i tabelltoppen!

Den andra bussen innehöll A-laget som reste norrut till Dalarna på träningsläger. Bussen man åkte i var faktiskt Frölunda Indians buss så det kanske betyder att junisarna fick den blåvita bussen till Trelleborg? I Dalarna inledde man direkt med en träningsmatch mot VB United och vann den ganska komfortabelt med 5-1. Nu har man några dagars intensiv träning framför sig innan man möter Gefle på fredag.

I A-lagets buss var för övrigt juniorerna Patrik Karlsson Lagemyr (1996), Oskar Kindlund (1997) och Jakob Bergman (1996) med som alla fick spela idag och där den sistnämnde även gjorde sitt första A-lagsmål för Blåvitt. Det är roligt att de unga spelarna får vara med och visa upp sig!

Till slut avslutar vi dagens kavalkad med ett mästerverk signerat BB-podd. De ställer frågan som vi alla har haft i tankarna sedan segern på Tele2 Arena mot Hammarby för någon vecka sedan - what does the Mäds say?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar