Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 24 juni 2015

U19 Allsvenskan mot Halmstad imorgon

Börjar suget efter blåvit fotboll bli stort nu när A-laget befinner sig i Dalarna? Då är det dags att bege sig till Lemmingvallen imorgon torsdag kl 18.00 för hemmamatch i U19 Allsvenskan mot Halmstad.

Efter elva spelade matcher så ligger Blåvitt på en sjätteplats i tabellen med 21 poäng. Man har dock två hängmatcher tillgodo på lagen framför och kan om man vinner dem ta sig upp till en andraplats. Även i måndags spelade man en hängmatch borta mot Trelleborg där man tyvärr bara fick oavgjort 1-1.
- Det var inget bra resultat i en match där vi dominerade stort så det känns bra med en ny match direkt. Den ska vi ta vara på! säger U19-laget tränare Thomas Olsson.

Oskar Jansson var målskytt i måndagens 1-1 match mot Trelleborg
Inför morgondagens match saknar Thomas bl a Patrik Karlsson Lagemyr, Oskar Kindlund och Jakob Bergman som ju följde med A-laget på träningslägret till Dalarna och där alla tre spelade i träningsmatchen mot VB United.
- Jättekul för dem kommenterar Thomas. Läger är en grym möjlighet att visa vem man är både på och utanför plan och det började bra med Paka och Kindlund från start i träningsmatchen och med Bergman som målskytt!

På skadelistan kan man notera att Martin Johansson Zanjanchi har opererat sin fot i måndags, där man plockade bort en lös benbit som har stört honom, och han har nu några månaders rehab framför sig. Peter Cavar, som bröt benet under försäsongen, har börjat träningen igen med jogging och tillslag på boll och är på väg tillbaka. Samtidigt är både Kevin Andersson och Ronni Mleczkovicz tillbaka i spel igen efter längre skadefrånvaro, där Kevin inledde med ett inhopp redan i förra veckans U21-match.
 
Förra veckan gjorde jag förresten en intervju i fyra delar med akademiansvarige Roger Gustafsson om akademins utveckling och framtid. Om du missade den då så kan du läsa den här:
Del 1 - Kvalitén idag
Del 2 - Hur ser framtiden ut?
Del 3 - Det nya hemmet
Del 4 - Närande eller tärande?

P.S Det här är för övrigt inlägg nr 1500 på den här bloggen sedan jag började skriva den 22 augusti 2010. En liten milstolpe på vägen mot 5-årsjubileumet i augusti. ;-)

3 kommentarer:

 1. Något om Elias Titis skada?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tyvärr ingen info där.

   Radera
  2. Han gjorde comeback i dagens U19-match så nu är han i spel igen.

   Radera