Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 3 juli 2015

Lillebror

Idag presenterades ett riktigt bra samarbete mellan Blåvitt och Utsikten som förhoppningsvis kommer att gynna båda föreningarna under många år framöver:
  • Utsikten, som ligger på en tolfte plats i Superettan, får på det här sättet tillgång till unga talangfulla spelare som kan förstärka deras trupp och ge dem en möjlighet att hänga kvar i Superettan och utvecklas som lag där.
  • Blåvitt får möjlighet att erbjuda sina unga talanger kvalitativ speltid, en möjlighet som har saknats den här våren. Om samarbetet fungerar bra kan det här vara ett steg på vägen mot föreningens vision att kunna flytta upp fem juniorer varje år för att på sikt nå 50% egna spelare i A-truppen.


Nu väntar man på att Blåvitt ska presentera listan med de fyra spelare och den målvakt som är aktuella för lånesamarbetet under hösten. Jag kan tänka mig att Kiken främst vill ha spelare som är redo för deras startelva och här är spelare som Patrick Dyrestam, Karl Bohm och Billy Nordström från A-truppen säkert intressanta kompletterat med spelare som Victor Edvardsen och Patrik Karlsson Lagemyr från U19. Vi får se vilka man väljer men det har ju i media rapporterats de senaste dagarna att det redan pågår diskussioner om Dyrestam och Edvardsen.

Jag har saknat möjligheten till den här typen av samarbete under många år och det var först när regelverket ändrades i år som detta har blivit möjligt. Sedan har det handlat om att hitta rätt förening att samarbeta med och här är Utsikten, där ju både Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson tidigare har haft tränarroller, ett lysande val. Kan man dessutom ana att Nisse Wiberg, vars Prioritet är storsponsor i båda föreningarna, är lite extra nöjd idag?

Jag skulle nog vilja påstå att Kiken är precis den lillebror som vi vill ha i Göteborg till skillnad från de vanartade kusinerna i Göis. Nu hoppas jag vi kan göra allt för att lillebrorsan ska kunna hänga kvar i Superettan i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar