Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 19 juli 2015

Norrköping - IFK Göteborg 2-2

Sedan sommarsäsongen började så har inte Blåvitt vunnit en enda match. Sedan Prioritet återkom som stjärnsponsor så har inte Blåvitt vunnit en enda match. Å andra sidan så har man inte heller förlorat någon match och kanske ska man välja att se det halvfulla glaset här istället för det halvtomma.

Ett kryss borta mot ett formstarkt Norrköping är på pappret ett helt ok resultat men naturligtvis känns det ändå lite snopet när man haft ledningen i matchen två gånger. Den här matchen kunde och borde Blåvitt ha dödat och därmed drygat ut ledningen i Allsvenskan. Istället kommer man nu sannolikt ha Elfsborg en poäng efter sig i tabellen när omgången är färdigspelad.

Spelmässigt inledde dock Blåvitt överraskande bra och hade flera bra målchanser utöver ledningsmålet i första halvlek. Gustav Engvall var riktigt bra idag och var inblandad i båda målen och det är kul att han verkar vara på väg tillbaka i god form. Dessvärre är varken Lasse Vibe och Sebastian Eriksson i särskilt god form just nu och hela lagets spel lider av detta. I synnerhet Sebban, som utstrålar mer frustration än inspiration, är väldigt obeslutsam med bollen och sprider svaga passningar omkring sig.

Nu gäller det att ta med sig det bästa från den här matchen och ladda om till returmötet med Wroclaw på torsdag. Därefter väntar en minst lika viktig match på söndag borta mot Falkenberg. Den kommande veckan MÅSTE Blåvitt vinna sina två matcher!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar