Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 16 juli 2015

Slask Wroclaw - IFK Göteborg 0-0

Blåvitt fick med sig ett ok resultat från bortamötet med Wroclaw även om jag nog hellre hade sett 1-1 än 0-0. Nu kommer man ju att vara sårbara för bortamål i hemmareturen. Samtidigt så är den bestående känslan efter dagens match att Blåvitt är ett lite bättre lag än Wroclaw och nog borde kunna fixa det här på hemmaplan.

Med en stark defensiv kommer man långt och idag gjorde hela försvaret sitt jobb. Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr rensade undan det mesta som kom mot straffområdet och John Alvbåge tog hand om resten. Emil Salomonsson och Haitam Aleesami var som vanligt grymma både i försvar och i sitt understöd till offensiven. Samtidigt är det på sin plats att gratulera Hjalmar Jonsson som idag gjorde sin 400:e match för IFK Göteborg när han hoppade in i andra halvlek!

Även i offensiven fanns det goda intentioner och Blåvitt hade ju faktiskt några av de bästa målchanserna idag. Här måste man dock öka skärpan en hel del för det är nu tredje matchen i rad där man tar jobbiga felbeslut i avgörande målchanser. Framför allt Lasse Vibe måste agera smartare istället för att hela tiden gå på avslut i de mest omöjliga lägen. Jag vet att han har ett hägrande proffskontrakt på näthinnan nu men han får inte tappa sin spetskvalitet under den sista tiden han spelar för oss. Ibland är faktiskt en enkel passning till en lagkamrat det bästa beslutet.

Nu gäller det att snabbt ladda om inför bortamatchen mot Norrköping på söndag som kommer att bli en minst lika tuff uppgift som den här. Jag hoppas verkligen att Thomas Rognes byte idag bara handlade om kramp och inte en skada för han kommer att behövas på söndag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar