Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 5 juli 2015

Sundsvall - IFK Göteborg 2-2

Så har man ännu en gång fått se en usel insats i Norrland där Blåvitt misslyckas att vinna trots 2-0 i halvtid. Det är så jävla bedrövligt att inte kunna ta tillvara på möjligheten som bjuds denna helg där både Malmö och Elfsborg tappar poäng. Fan fan fan fan fan...faaaaaaan!

Annars började det ju så bra med en välspelad första halvlek där Blåvitt hade kontroll på spelet och skapade många chanser. Båda målen var riktigt snygga och ett 3-0 mål, som hade dödat den här matchen definitivt, hängde i luften.

Men redan i halvtid så byttes Gustav Svensson ut och Tom Pettersson kom in och jag tror att det bytet har att göra med att Svensson har varit småskadad den senaste veckan. Det här bytet fick tyvärr en stor påverkan på spelet där ju Svensson hade brutit i princip varenda Sundsvall-anfall i första halvlek. Pettersson var inte alls lika framgångsrik i sitt defensiva mittfältsspel och var nog den största syndaren när Sundsvall kvitterade till 2-2. Och efter den norrländska kvitteringen lyckades inte Blåvitt, trots en del bra chanser, få in bollen igen.

Tack vare dagens poängtapp misslyckades man att rycka gentemot Elfsborg och fick istället Norrköping lite närmare inpå sig inför det spännande dubbelmöte som väntar. Norrköping hemma nästa söndag och Norrköping borta söndagen därpå kan bli avgörande för vart den blåvita serieledningen tar vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar